У Луцьку офіційно стартував Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера»

17 Листопада 2018, 11:55
3338

У Луцьку розпочався міжнародний фестиваль «Фронтера», де виступатимуть представники чотирьох країн — Латвії, Польщі, Білорусі та України.

Офіційне відкриття стартувало 17 листопада.

«Насправді це особлива мистецька аура, яку творите ви. Фестиваль «Фронтера», я переконана, має велике майбутнє, адже завдяки йому будуть розширюватися горизонти, географія, щороку до нас приїздитимуть цікаві люди, митці і зрештою це наша мета, тому таку ідею ми будемо підтримувати», -—виступила директорка департаменту культури Луцькради Тетяна Гнатів.

Директорка фестивалю Елла Яцута зауважила, що темою «Фронтери» є 1918-2018 роки, тобто століття роздумів. Тому мистецьке об’єднання «СтендаЛь» присвятив цілий курс лекцій про те, як розвивалася література Польщі, Латвії, Білорусі та України.

«Я щоразу більше радію з того, як інтенсивно у Луцьку розвиваються різні культурні проекти та ініціативи. Кожного разу приємно, що всі наші шалені ідеї завжди знаходять підтримку у влади та громадського сектору», — розпочала відкриття Елла Яцута.

За словами директорки заходу, назва фестивалю саме така, адже один із варіантів перекладу «вільна земля», прикордонної чи міжнародної території. Тобто це місце, де я багато контролю, але насправді тут ніхто нічого не може контролювати. Тут важливою буде лише література.

Нагадаємо, «Фронтера» триватиме 16-18 листопада.


Довідково: фестиваль виникнув як проект міжнародної культурної взаємодії. Окрім традиційних книжкових презентацій, представлять й оригінальні мистецькі проекти, заходи для дітей та молоді. Тут виступатимуть не лише відомі автори, а й початківці.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром