Полігон у Брищі – безпечний, – головний еколог міста

19 Липня 2016, 11:51
2142 Джерело: volyn24.com

Полігон у селі Брище негативно впливав на місцеву екологію, але чиновники запевняють, що нові технології зробили сміттєзвалище безпечним.

Про це начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів в інтерв’ю «Волинь24».

Чиновник зауважив, що наявність такого полігону однозначно негативного впливає на екологію села. Однак, ситуацію повинне врятувати те, що нова черга полігону будувалась з дотриманням сучасних технологій – закладалась подушка, плівка, що не дозволяє речовинам просочуватись в землю, відходи присипаються піском. 

Тобто, нова частина полігону може дошкуляти лише запахами.

Еколог також каже, що луцькому сміттєзвалищу не загрожують такі пожежі і обвали, які були на Грибовицькому сміттєзвалищі у Львові.

«Пожежі на нашому сміттєзвалищі можуть бути, але незначні. У нас сміття складається шарами і присипається піском. До того ж в Луцьку менші обсяги сміття. У Львові ж завали сміття були суцільні, можливо від безвиході. В нас нормальна технологія. Не без того, що сміття може хтось підпалити, але великі пожежі нам не загрожують», - наголошує Анатолій Гламазда.

Начальник відділу екології каже, що спалювання сміття було б для міста порятунком, адже тоді полігон займав би значно менше місця. Але водночас тоді було б більше викидів в атмосферу.

«Спалювати сміття потрібно, але тоді запахи і дим могли б піти і на Луцьк також. Що б ми тут не зробили, хтось все-одно залишився б невдоволеним», - каже посадовець.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024