Заповітна: жителі сваряться через прохід на вулиці

18 Липня 2016, 15:52
2132

Пенсіонер та його неповносправна дочка вимагають облаштувати прохід з вулиці Заповітної до вулиці Набережної.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у понеділок, 18 липня.

Нагадаємо, що до міської ради звернувся Василь Сень, мешканець вулиці Заповітної, з проханням зробити прохід до вулиці Набережної. Він розповів, що коли почали зводити будинок на Набережній,10, то сподівався, що забудовник облаштує проїзд до Заповітної.

Ця дорога дозволила б йому та дочці, яка може пересуватися тільки за допомогою візка, без особливих зусиль ходити до магазину, не обходячи для цього великої території.

Проте решта мешканців вулиці Заповітної виступили проти облаштування проїзду і забудовник звів паркан на місці можливої дороги.

Голова комісії Андрій Козюра розповів, що депутати тривалий час намагалися знайти оптимальний вихід із ситуації, тому не приймали поспішних рішень. Він зауважив, що коли Василь Сень та його дочка Анна не погодяться на жодну з пропозицій комісії, то їм доведеться вирішувати питання через суд.

Відтак на комісії запропонували облаштувати прохід з земельної ділянки пана Василя на прибудинкову територію багатоповерхівки на Набережній, 10. Це дало б змогу пенсіонеру та його дочці безперешкодно потрапити на вулицю Набережну і не йти наперекір мешканцям.

Проте Василь Сень виступив проти:

«Ви хочете інваліда зробити жонглером, щоб він ходив як по канату».

Він наполягає, що це обмежує його дочку в доступі до інфраструктури і порушує права людини.

Нагадаємо, що заступник начальника управління та містобудування Ярослав Матвіїв стверджував, що обгороджування території парканом суперечить цивілізованим підходам, адже справа не тільки у зручному доступі для людей з особливими потребами, а у комфорті для решти лучан та туристів.

На комісії депутати вирішили рекомендувати забудовнику за згодою заявника (Василя Сеня) влаштувати прохід з його прибудинкової території на територію дев’ятиповерхівки на вулиці Набережній, 10. Якщо ж батько з дочкою відмовляться, то рекомендувати їм звернутися до суду. 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром