У Луцьку змінять умови розміщення МАФів

16 Листопада 2018, 12:52
засідання комісії у Луцькій міській раді 2573
засідання комісії у Луцькій міській раді

У Луцьку обговорили нову концепцію розміщення МАФів на території міста.

Засідання круглого столу відбулося сьогодні, 16 листопада, – повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

У ньому взяли участь заступник міського голови Костянтин Петрочук, радник міського голови Ігор Поліщук, начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко, заступник начальника управління містобудування та архітектури Софія Гула, підприємці міста.

Ігор Поліщук сказав, що зміни, які вносяться до правил, мають на меті уникнути корупційних ризиків та наповнити міський бюджет, адже після прийняття їх на виконкомі, встановлення тимчасових споруд здійснюватиметься на умовах конкурсу.

Конкурс буде відкритим, проводитиметься управлінням містобудування та архітектури. Його суть полягатиме в тому, що той підприємець, який запропонує найвищу ціну за оренду — переможе та отримає дозвіл на розміщення МАФу.

«Ми хочемо забезпечити рівний прозорий доступ для всіх учасників ринку. Окрім того, встановленням тимчасових споруд займатиметься лише управління містобудування та архітектури. Робоча група, яка раніше була створена, більше не буде працювати», – сказав Ігор Поліщук.

Також він зазначив, що змінюється підхід до встановлення літніх майданчиків біля закладів громадського харчування. Вони не будуть передбачатися в паспорті прив’язки, тому що це нелогічно, адже кафе чи ресторан мають право встановлювати літній майданчик без додаткової паперової роботи.

Софія Гула розповіла, що відтепер повноваження підпису документів матиме лише управління містобудування та архітектури, а конкурсом займатиметься відділ управління майном міської комунальної власності. Все відбуватиметься відкрито, через подачу заяв та засідання конкурсної комісії, де переможе найвища ціна.

Також вона зазначила, що відтепер кожен заклад громадського харчування, який хоче встановити літній майданчик, не йтиме на конкурс, він буде йти за загальною процедурою через рішення виконкому та паспорт прив’язки, але не прив’язаний до комплексної схеми. Вводиться, також, реєстр усіх тимчасових споруд, який буде як в паперовому, так і в електронному вигляді на геопорталі міста Луцька.

Алла Грабко повідомила, що конкурс відбуватиметься на вільні місця, які подасть управління містобудування та архітектури. Буде зазначено місце розміщення, його розміри та стартова ціна за місяць.

Інформація про конкурс буде розміщена на сайті міської ради. Він буде оголошуватись не менш ніж за 20 днів з моменту розміщення оголошення на сайті про наявне вільне місце для встановлення тимчасової споруди. Охочий взяти участь у конкурсі має подати заяву, сплатити гарантійний внесок у розмірі стартової ціни за 3 місяці, який повернеться протягом 10 днів, в разі якщо заявник не став переможцем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАФи на Кравчука заросли бур'яном

Жодна категорія підприємців не матиме переваг, переможе лише той, хто запропонує найвищу ціну. В умовах конкурсу буде зазначена стартова ціна. У день проведення конкурсу засідатиме комісія, та будуть присутні усі учасники, які зможуть бачити, хто яку ціну запропонував, тобто все проводитиметься відкрито та прозоро.

Ігор Поліщук підсумував, що запровадження нових правил є важливим для міста, адже це допоможе наповнити міський бюджет та уникнути корупційних ризиків, бо відтепер підприємці змагатимуться за місце для розміщення тимчасової споруди.

Коментарі
16 Листопада 2018, 15:18
Позносити по місту всі хлівчики
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024