Фацевич розповів, чому досі не стартував донабір в патрульну поліцію

18 Липня 2016, 13:15
3510

Поповнити склад патрульної поліції Луцька наразі неможливо через відсутність поліцейської комісії та проблем із фінансуванням.

Про це заступник керівника Національної поліції Олександр Фацевич розповів у понеділок, 18 липня, під час вручення погонів патрульним поліцейським.

Він зазначив, що комісію, яка атестуватиме майбутніх поліцейських, повинні створити виключно на базі міжрегіонального територіального органу – Департаменту патрульної поліції. Проте у Київській міській раді ще не проголосували за її створення.

«Через те, що Київська міська рада ще не проголосувала, ми не можемо створити комісію. Поліцейська комісія буде функціонувати лише в Києві», – зауважив Олександр Фацевич.

Охочі потрапити в ряди патрульних в анкеті вказуватимуть, де хочуть проходити службу. Комісія або виїжджатиме по регіонах, або ж працюватиме зі столиці.

Крім того, заступник голови Нацполіції додав, що наразі існують й проблеми з фінансуванням.

«Ми поки плануємо запустити донабір на місто Київ. Усе впирається не лише в створення комісії, а й у фінансування. Фінансування для виплати зарплат у нас обмежене. Тому не можемо донабрати склад, бо просто не матимемо змоги виплачувати зарплату працівникам. Все залежить від додаткового фінансування, яке повинні виділити в Кабміні», – розповів Фацевич.

Така ситуація з недоукомплектованим складом, за словами Олександра Фацевича, склалася по всій Україні. До рядів поліцейських необхідно донабрати ще близько півтори тисячі працівників.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром