Як долучитися до акції «Тепла іграшка надії»: поради лучанам

15 Листопада 2018, 14:36
3418

У Луцьку вп’яте відбувається благодійна акція «Тепла іграшка надії», яка має на меті допомогти діткам з онкологічними захворюваннями.

Про те, як можна стати благодійником, витративши годину, розповіли організатори.

Традиційно з листопада по грудень відбувається підготовчий етап благодійної акції «Тепла іграшка надії», під час якого проводять майстер-класи, шиють іграшки та готуються до великого ярмарку. Цьогоріч він відбудеться 15 грудня у торгово-розважальному центрі «ПортCity», а концерт даватимуть вихованці Палацу учнівської молоді.

Організатори кажуть, що, звісно, основна мета акції – допомогти діткам з онкологією (усі кошти перераховуються на БФ «СТОПРАК»). Однак це ще й можливість залучити багато людей до свідомої благодійності. Адже наразі чимало шахраїв, які спекулюють на фондах, тому потрібно виховувати культуру допомоги змалечку.

Оскільки «Тепла іграшка надії» – це проект, який має багато етапів, то й допомогти можна у різні способи.

Пошити іграшку

Фактично це – чи найголовніша складова, адже саме ялинкові іграшки з фетру продають на ярмарку. Долучитися може будь-хто, від дитини (минулого року іграшку шили навіть 4-річні малюки, яким допомагали мами), до дорослого (традиційно участь в акції беруть слухачі Акме-університету).

Фетр – доступний матеріал, який продається у крамницях для творчості й навіть у канцелярських магазинах. Викрійки можна знайти в інтернеті, зокрема й в групі акції у Facebook. А на пошиття, залежно від рівня складності, йде година.

Придбати іграшку

Зрозуміло, що дехто востаннє тримав голку років двадцять тому під час уроків трудового, а тому боїться, що іграшка вийде не ідеальна (хоча рівень майстерності ніхто не оцінує, адже головне – участь), або ж просто не має часу на творчість. Тоді можна прийти на ярмарок та придбати ялинкову іграшку собі та друзям. До речі, організатори продають й вишиті набори, які можуть стати чудовим подарунком до свят колегам чи рідним.

Організувати майстер-клас

Провести майстерку – складніше, але часто у колективах є творчі люди, ще й з організаторськими здібностями. У школах такі майстер-класи зазвичай організовують вчителі трудового навчання, адже з дітьми краще працювати професійним педагогам, а не волонтерам.

Однак організатори теж пропонують проведення майстерок для дорослих: так, якщо певний колектив (до 20 людей) захоче долучитися, то може сконтактувати у Facebook й домовитися про дату і час.

Окрім того, у грудні відбудеться майстер-клас від рукодільниці Руслани Цибуліної, яка щороку проводить його дня акції.

Принести матеріали

Якщо ж у когось є матеріали для виготовлення іграшок, чи, скажімо, певні крамниці продають їх, то це теж участь. Наразі організатори потребують наповнювач: холлофайбер чи синтепух, прикраси для декорування, атласні стрічки (0,5 см) та будь-який інший декор.

Стати волонтером під час ярмарку

Оскільки ярмарок зазвичай доволі масштабний та триває з 10 ранку до 10 вечора, то «продавці», тобто волонтери, мають таку собі ротацію. Вони продають іграшки по 5-10 людей (в обідню пору зазвичай великий наплив, тому й волонтерів треба більше) й змінюються кожні три години. Таким чином кожен може приділити зовсім мало часу, однак зробити велику роботу для акції.

Також організатори шукають відеографа та фотографа, які готові будуть безплатно зробити промо-матеріали для ювілейної акції, цим самим теж допомігши діткам.

«Зрозуміло, що допомагати насправді – просто й для цього не потрібно мати великі фінансові можливості. Тож усіх, хто хоче долучитися до «Теплої іграшки надії» просять зголошуватися у Facebook.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024