Вибір Інтернет-провайдера: на що слід звернути увагу

14 Листопада 2018, 15:45
5717

Сьогодні кожна людина користується Інтернетом – чи то для роботи, чи для дозвілля. Тим важливішим стає правильний вибір Інтернет-провайдера. Від нього залежить якість та комфорт проведення часу перед монітором. Щоб уникнути проблем в майбутньому, раціонально прислухатися до порад експертів.


 

Співвідношення ціни, якості та об’єму послуг

Вибираючи послугу, більшість людей дивляться на ціну. Інтернет не стає виключенням. Проте, у цій сфері розумно дивитися не лише не вартість послуг, але й на їх об’єм. Зазвичай, користувачі мережі полюють на безлімітний доступ зі швидкістю не менше 100 Мбіт/с. Завдяки сайту https://www.gigakyiv.net/ можна знайти всіх провайдерів за адресою проживання, і порівняти тарифні плани, які вони пропонують.

Обирати найнижчу ціну не рекомендується. Навряд чи такі провайдери можуть забезпечити гідну якість доступу. Доцільно орієнтуватися на середню ціну. Слід враховувати, що на абонентській платі грошові вклади можуть не закінчиться. Вартість підключення теж потрібно враховувати. Буває, що потрібен фізичний підвід проводу до місця проживання. Вартість такої послуги може влетіти в копійку.

В залежності від області проживання, ціни на Інтернет-послуги можуть відрізнятися. Можливість переглянути всі коливання ціни по місту надзвичайно зручна. Так можна неабияк зекономити.

 

Варіанти підключення Інтернету

Ідеальний варіант доступу до мережі – по виділеному проводі. Так швидкість підключення стає майже не обмеженою. Проте популярності не втрачає і доступ ADSL, де зв'язок проводиться за допомогою телефонної лінії. Та слід враховувати, що швидкість у такому випадку не буде вражати: добитися більше 10 Мбіт/с. майже неможливо. Нерідко буває, що якість зв’язку залежить від конкретного району і навіть будинку.

Безпровідний Інтернет підійде, якщо підключення через кабель неможливо здійснити. В такому випадку допоможе:

  • супутниковий Інтернет;

  • WiMAX;

  • UMTS/WCDMA.

Але і тут є підводне каміння. Заявлена швидкість доступу може радикально відрізнятися від реальної. Ці параметри залежать від напруженості мережі в даний момент часу, а також природних перепон на шляху сигналу. Тож обирати безпровідний Інтернет розумно лише в обставинах, коли інші варіанти підключення недоступні.


 

У більшості європейських країн отримати канал в 100 Мбіт/с можливо лише за більш дорожчу ціну, ніж в Україні. У нас вона рівняється 6-8 доларам на місяць. Такої пропозиції цілком достатньо для задоволення потреб пересічного користувача мережі – перегляду відео та ігор. Тим, хто прагне переглядати відео в форматі 4K, варто обрати 200 чи 300 Мбіт/с. Як правило, ціна за них не набагато вища.

Як не помилитися при виборі інтернет-провайдера

Щоб мати уявлення про реальну якість послуг, які пропонує провайдер, можна розпитати сусідів, які вже до нього підключені. Допоможе і сервіс Speedtest, який протестує швидкість скачування та завантаження даних.

Вибираючи провайдера, не слід відкидати додаткові послуги, які від рекомендує. Навіть якщо зараз в них немає потреби, вони можуть знадобитися в майбутньому. Антивірус, зберігання даних, статична IP-адреса – усе це може стати в пригоді.

Безліч провайдерів пропонують разом з Інтернетом і послуги кабельного телебачення. Це потрібно враховувати тим, хто зацікавлений в багатому виборі каналів. Деякі компанії пропонують ексклюзивні пропозиції: в одному пакеті буде як Інтернет, так і кабельне, а загальна вартість пакету нижча, ніж сума послуг окремо. Такі послуги зазвичай прив’язані до конкретного регіону проживання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром