У луцькому зоопарку — пернате поповнення

14 Листопада 2018, 15:45
Чорний лелека 3510
Чорний лелека

У Луцькому зоопарку оселилися нові мешканці — чорні лелеки, що мають червонокнижну приписку зі статусом «рідкісний».

«Ці красені донедавна були столичними мешканцями. Жили у Київському зоопарку. Ще й не просто так, а як учасники програми розмноження, збереження та повернення у дику природу рідкісних та зникаючих видів тварин і птахів. Їм створили дуже комфортні умови, у яких вони успішно народжували потомство. А коли кількість особин дозволила нашим друзям подарувати пару птахів Луцьку, ми з безмежною вдячністю пристали на цю пропозицію і таким чином теж стали учасниками цієї програми», — кажуть в звіринці.

Виявляється, на відміну від білого лелеки, цей вид намагається уникати людей, веде потаємний спосіб життя, тому його представників рідко можна підловити у живій природі.

«В Україні поширений птах переважно на Поліссі та в Карпатському регіоні. Чисельність досягає 400–450 пар, у тому числі у Волинській області – до 60 пар.

Тож використайте унікальну можливість побачити цих пошанованих у нашій культурі та овіяних легендами-переказами птахів, як це зробив та ще й зазнімкував Павло Березюк. Чекаємо усіх у місці найкомфортнішого відпочинку на природі у межах міста з 10.00 до 17.00, без свят та вихідних», — закликають в зоопарку.

Читайте також: Луцький зоопарк прихистив песців, яких хотіли вбити заради хутра











 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром