Лучани скаржаться на додаткові суми в платіжці: коментар газовиків

14 Листопада 2018, 10:50
4710

Додатковий платіж за газ цього місяця виявив лучанин Василь Нагорний.

Він розповів, що за жовтень йому за газ нарахували додаткових 19 гривень. У чеку роз’яснень не було, а від касира відповіді не отримав, – йдеться в сюжеті Суспільного Волині

«Людям не сподобалася сума. Була трохи завищена. Я не знаю, що це таке. Мені мали принести роз’яснення. Принесуть роз’яснення – буду пояснювати вам і людям. Як воно нараховується, що воно – я не знаю», – каже касир Наталія Голотюк.

Директор підприємства «Волиньгаз Збут» роз’яснив появу додаткової плати за газ в рахунках громадян.

«Газ при високій температурі розширяється, при низькій температурі стискається. Тому, щоб правильно його порахувати, він має бути в певних стандартних умовах. Приведення до стандартних умов – це коли газ при температурі 20 градусів і 760 мм ртутного стовпчика. Це є газ, приведений до стандартних умов. Він повинен обраховуватися в таких одиницях», – каже директор «Волиньгаз Збут» Микола Тищук.

Із 2015 року за такою системою за газ платять підприємства та організації. Нині за доведення газу до стандартних умов платитимуть і громадяни.

«Спонукало те, що нашим підприємством накопичилися борги перед НАК «Нафтогаз». На сьогоднішній день держава абсолютно нічого не робить, щоб врегулювати це питання. Ми вже на кінець вересня маємо приблизно 360 мільйонів заборгованості перед НАК «Нафтогаз». Розумієте, що зараз іде опалювальний сезон. Знову зростає споживання. За зимовий період у нас іде 85% споживання річного об’єму газу. Уявляєте, яка буде заборгованість після кінця опалювального сезону? Що робити далі підприємству? Це не є додаткова плата, це є реально ті об’єми, які оператор ГРМ передає нам для реалізації», – каже Микола Тищук.

Якщо в будинку чи квартирі встановлений лічильник старого зразка – без приладів для вимірювання температури й тиску газу, доплата за доведення газу до стандартних умов буде нараховуватися автоматично.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку може подорожчати гаряча вода і опалення

Коментарі
15 Листопада 2018, 14:00
Волиньгаз придумав чергову схему нживатися на людях
22 Листопада 2018, 06:23
Фірташу дюлю з маком - нехай здохне
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024