Житель Луцького району на риболовлі підхопив небезпечну хворобу

13 Листопада 2018, 22:08
1601

Житель Луцького району під час риболовлі занедужав на небезпечне інфекційне захворювання – лептоспіроз.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Після риболовлі на одному з водоймищ району на 4 добу у хворого виникли скарги на підвищення температури тіла, значну втомлюваність, болі в м’язах і незначне пожовтіння шкіри.

Варто нагадати, що лептоспіроз — гостре інфекційне захворювання із групи зооантропонозів, яке характеризується: ураженням м’язів, печінки і нирок та супроводжується хвилеподібною гарячкою. З моменту зараження до початку хвороби проходить від 6 до 20 днів.

Захворювання завжди починається гостро: значне підвищення температури тіла (до 39 — 400 С), сильний головний біль, слабкість, та з’являється характерна різка болючість литкових м’язів.

Джерелом інфекції є хворі тварини, переважно мишовидні гризуни, які переносять збудник (лептоспіру) у природних умовах та виділяють його в навколишнє середовище із сечею – забруднюючи воду та все навколо.

Збудник проникає в організм через ушкоджену шкіру і слизові оболонки порожнини рота, очей, носа. В основному, людина інфікується хворобою під час купання, риболовлі, а також при вживанні забрудненої води з відкритих водоймищ, рідше при проведенні сільськогосподарських робіт.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром