У Луцьку хочуть облаштувати центр для молоді

13 Листопада 2018, 16:56
2011

У Луцьку в приміщенні на іподромі хочуть створити молодіжний центр.

Про це стало відомо під час засідання громадської ради при луцькому міському голові 13 листопада.

«По всіх містах України створюються молодіжні центри, які потрібні для практичної роботи з молоддю, аби вони могли займатися самореалізацією. Молодь зможе бути певною за своє майбутнє в Україні, а не їхати за кордон. Також є проблема, що діти виїжджають в більші міста. Якби їм було де розвивати свої навички, то вони в подальшому могли б займати кращі посади в нашому місті. Тому вважаємо, що в Луцьку потрібно створити такий центр», – сказала представниця громадської організації «Молодіжна платформа» Юлія Ткачук.

Директор департаменту молоді, сім’ї та спорту Олексій Веремійчик зазначив, що ця проблема справді є актуальною, а створення молодіжного центру – потрібним. Він розповів, що в луцької молоді є великий потенціал. Хоч їхній департамент і створює різноманітні фестивалі, але цього не достатньою.

«Вони зможуть користуватися технікою, простором, проводити заходи різного формату, які відрізнятимуться ідентифікацією приміщання, тобто тим, що туди приходитиме будь-хто: від ІТ-шників до архітекторів», – сказав Веремійчик.

До слова, цей формат передбачатиме те, що тут можна буде проводити заходи і в нічну пору доби. Директор департаменту зазначив, що другий поверх хотіли б «віддати» під хостел, аби артисти, спікери, члени організацій з інших міст мали де переночувати, адже не кожна організація може дозволити собі виділити на це кошти.

Члени проголосували за створення робочої групи та аби це питання розглянули на виконкомі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку зняли мотиваційний ролик для молоді

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024