Лище: депутат платитиме за землю в 20 разів більше

13 Листопада 2018, 20:41
1967

Один із депутатів Волинської обласної ради платитиме за користування земельною ділянкою площею 13 гектарів на території села Лище Луцького району понад 160 тисяч гривень на рік.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Прокурори, звернувшись до Луцького міськрайонного суду з позовом в інтересах держави в особі сільської ради, домоглися зміни умов договору оренди землі, укладеного між Лищенською сільською радою Луцького району та підприємцем, в частині збільшення орендної плати з 6 до понад 160 тисяч гривень, адже, відповідно до вимог Податкового кодексу України, орендна плата за землю не може бути меншою за земельний податок, встановлений відповідним органом місцевого самоврядування.

Рішенням Лищенської сільської ради встановлено ставку податку на земельні ділянки в розмірі 3% від нормативно-грошової оцінки. Орендар же донині сплачував фіксовану суму, яка є меншою, ніж передбачено законом.

Під час судового розгляду справи відповідач погодився з вимогами прокуратури й відтепер платитиме за користування ділянкою суму, передбачену законодавством.

У зв’язку із добровільним виконанням позовних вимог прокуратури суд закрив провадження в справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закрили справу про банкрутство луцького хлібокомбінату

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром