Лучани за рік зібрали 3,5 тонни відпрацьованих батарейок

13 Листопада 2018, 16:02
2248

3,5 тонни відпрацьованих батарейок відправили з Луцька у Львів на переробку.

Про це повідомляють у прес-службі Луцької міської ради.

Як відомо, з 2013 року відділ екології Луцької міської ради започаткував акцію зі збору відпрацьованих побутових батарейок та акумуляторів. За кошти міського фонду охорони навколишнього природного середовища закупили та встановили біля ЦНАПу, житлово-комунального підприємства № 11, в загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладах міста 72 металевих контейнери для таких відходів.

Протягом 2015-2016 років до акції долучилися діти із навчальних закладів, супермаркети «ПАККО», «Наш край», «Салют», мережа автозаправних станцій «WOG» та інші.

Загальна маса зібраних за останній рік відпрацьованих батарейок та акумуляторів склала 3,5 тонни, які 8 листопада цього року успішно завантажили та доставили у Львів на підприємство «Аргентум» для подальшої переробки.

Всього за 6 років зібрали та передали на переробку понад 11,5 тонн відпрацьованих батарейок.

За інформацією директора підприємства «Аргентум» Василя Срібного, Луцьк – єдине місто в Західному регіоні, яке організувало централізований збір цього виду небезпечних відходів, та ще й в таких великих обсягах вилучає небезпечні відходи із загальної маси сміття, що утворюється в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку назвали переможців конкурсу проектів дендропарків та скверів






Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром