У Луцьку презентували нову збірку місцевої поетеси

12 Листопада 2018, 18:41
3354

У Луцьку в СНУ імені Лесі Українки відбулася презентація поетичної збірки Галини Яструбецької «Під шкірою слів або Вибух до середини».

Про це йдеться на сайті університету.

Модератором дійства виступила доктор філологічних наук, професор, завідувач кафедри теорії літератури та зарубіжної літератури Марія Моклиця.

Серед присутніх — студенти, колеги-викладачі, письменники, видавці, друзі й шанувальники та просто поціновувачі. 

Свої картини-ілюстрації до збірки представила волинська художниця Катерина Ганейчук, яка працює з авторкою віршів у тісному творчому тандемі. 

Обрамленням презентації стала музика Вагнера, яка суголосна багатьом поезіям зі збірки та й настроям, енергетичним згусткам поетеси.

Перформанс розпочався із ліричної частини, а саме – представлення власне поетичного тексту. Поезії Галини Яструбецької читали Марія Моклиця, Олена Маланій та й сама авторка. У другій частині активно долучилися й студенти, які інтерпретували текстове поле «Глиби-на Погли-нає Вогонь». Третя частина літературно-мистецького дійства – відповіді авторки на запитання модератора і слухачів.

Свою чергову збірку Галина Яструбецька означила як «щоденник-щонічник». А ще авторка дуже любить використовувати букву «Ї», яка надає стрункості тексту, витягуючи його по вертикалі.



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром