Нові можливості для абітурієнтів, які обирають історичний факультет

15 Липня 2016, 13:57
2678

Цьогорічна вступна кампанія відкриває нові можливості для абітурієнтів, які в майбутньому планують пов’язати свою долю з історією.

Адже відповідно до нового переліку спеціальностей 2016 р. замість однієї з’являється дві історичні спеціальності: «Середня освіта (історія)» та «Історія та археологія».  Про це повідомили у деканаті історичного факультету.

Вищим навчальним закладам дозволено в межах спеціальностей створювати свої освітні програми, за якими готувати спеціалістів.

Відомо, що в Луцьку істориків готують лише на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

В 2016 р. історичний факультет здійснює набір студентів на спеціальність «Середня освіта (історія)» за освітньою програмою «Історія, правознавство, суспільствознавство». Передбачає підготовку вчителів історії, правознавства та суспільствознавства загальноосвітніх шкіл і гімназій. Освітня програма підготовки даних фахівців скерована на поглиблене вивчення тенденцій і закономірностей історичного розвитку; засвоєння знань про виникнення, розвиток та функціонування держави, права та суспільства, розуміння тісного зв'язку між правовими знаннями та суспільними відносинами. Спеціалізації: «Історія України» «Всесвітня історія», «Правознавство», що дозволяє зосередитися на поглибленому вивченні світової та національної історії, основ правознавства й відповідає специфіці викладання історії та правознавства в загальноосвітніх закладах. Кваліфікація в дипломі: історик, вчитель історії правознавства та суспільствознавства.

Друга спеціальність, яку можна обрати на сайті Вступ інфо 2016 р. це «Історія та археологія», а назва освітньої програми «Історія, європеїстика, археологія». Програма забезпечує фахову підготовку істориків та археологів за класичною університетською освітньою програмою. Дозволяє нашим випускникам розвинути аналітичні здібності, набути ґрунтовні історичні знання, стати висококваліфікованими фахівцями тощо.  Спеціалізації:  «Історія України», «Європеїстика та історія міжнародних відносин», «Екскурсознавство». Кваліфікація в дипломі: історик, викладач історії, фахівець із європеїстики та міжнародних відносин; фахівець із організації екскурсійної діяльності.

Напевно, у абітурієнта виникне маса запитань, яка між ними різниця? Яку обрати? Хочемо запевнити, що навчальні плани обох спеціальностей є доволі інтегровані, їх відмінність полягає лише у спеціалізаціях. Перелік дисциплін дозволить майбутнім студентам з легкістю паралельно здобувати освіту за програмами подвійного диплому закордоном, як це вже зробило багато наших студентів та викладачів.

Офіційна сторінка історичного факультету в соцмережах за посиланням https://www.facebook.com/groups/istfaklutsk/

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром