Гнідава: мешканці обурені, що їх не попередили про перейменування вулиці

15 Липня 2016, 10:19
2985

Жителі приватного сектору на колишній вулиці Коцько стверджують, що їм ніхто не повідомив про перейменування вулиці на Олекси Ошуркевича, а про нову назву вони почули, коли платили за компослуги.

За словами мешканців, наприкінці 2015 року через ЗМІ дізналися, що їхню вулицю Коцько планують перейменувати на Євгена Сверстюка. У міськраді жителям пояснили, що перед перейменуванням будуть проводити громадські слухання.

Проте вже в червні 2016 року мешканцям стало відомо, що їхня вулиця тепер має назву Олекси Ошуркевича.

«Ніхто з нами не проводив ніякої розмови і не ставив до відома. Дізналася, що вулицю перейменували, місяць тому, коли платила за газ. Ніхто не питав чи варто створювати проблеми на тих пару хат і чи згодні ми з таким рішенням», – розповідає місцева мешканка.

Як повідомляє інтернет-видання Хроніки Любарта, назвати одну із вулиць на честь відомого українського етнографа, фольклориста, дослідника краю, музейника, автора численних досліджень з історії та культури Волині, громадського і культурного діяча, депутата Луцької міської ради перших демократичних скликань Олекси Ошуркевича (1933–2010) під час засідання комісії по декомунізації у міськраді запропонувала дирекція Волинського краєзнавчого музею.

2 червня стало відомо, що голова обласної державної адміністрації Володимир Гунчик підписав розпорядження про перейменування десяти вулиць, серед яких й оновлена – Олекси Ошуркевича.

Колишню ідею про перейменування Коцько на Євгена Сверстюка, тепер втілили на іншій вулиці. На честь українського письменника та мислителя нині назвали вулицю Бойка.




 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментарі
17 Липня 2016, 11:07
за ті гроші що пішли бандитам клепающим табличкі краще асфальт положити
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром