Луцьк, 10-16 серпня: наруга над могилою, нове графіті і похорон Єремеєва

16 Серпня 2015, 18:12
2766

Що зробили лучани протягом останніх семи днів – читайте у «Картині тижня».

У Луцьку почали набирати тренерів для патрульної поліції. Щоб стати зайняти цю посаду, кандидатові потрібно подати резюме  до 31 серпня 2015 року. Обов'язковими умовами є можливість викладання не менше ніж 2 дні на тиждень.

Сірий фасад одного з луцьких будинків почали прикрашати величезним графіті із зображенням тризуба. Вуличний художник Андрій Присяжнюк сам виявив таку ініціативу. Підтримав проект і мер міста, який не лише дозволив розмалювати стіну, а й виділив кошти на фарбу.

Лучанам повернули паркові землі вартістю понад 550 тисяч гривень. Земельні ділянки в Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки повернули у комунальну власність. Раніше землею володів підприємець, який не був землекористувачем чи власником сусідніх ділянок.

Проти КП «Ласка» відкрили кримінальне провадження за порушення чинного містобудівного законодавства та законодавства про охорону навколишнього середовища при будівництві. Тим часом до «Ласки» потрапило ще 19 бездомних  псів, яких виловили на вулицях Гущанській, Конякіна, Карбишева, Кравчука, Львіській,  Гонгадзе, Станіславського, Путінцева, бульварі Дружби Народів. «Почистили» від чотирилапих друзів і Варшавський ринок.

Невдало закінчилася витівка вандала з Донецької області, який здійснив наругу над могилою Василя Мойсея. За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Чому так вчинив, чоловік, який також стояв на Майдані не говорить, проте цілком визнає свою вину.

Сумна звістка про смерть депутата Ігоря Єремеєва сколихнула лучан наприкінці робочого тижня. Відспівали покійного у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Провести в останню путь керівника депутатської групи «Воля народу» прийшли сотні людей: родина, друзі, колеги, а також адміністрація міста і просто небайдужі лучани.

А в центрі Луцька «розгулявся» нетверезий екс-кандидат у нардепи Ігор Рицко. Чоловік накинувся на водія Лексуса за те, що той, на його думку, порушив правила дорожнього руху. Працівників ДАІ Ігор Рицко запевняв, що за кермом був не він, проте зі слів свідків, в салоні автомобіля більше нікого не було.

На кінець тижня почалося голосування за кращі ініціативи жителів Луцька.  Із запропонованих проектів комісія міськради відібрала 50, далі право вибору надають містянам. Проголосувати можна на офіційному сайті Луцької міської ради, обравши, на вашу думку, три найкращі ініціативи.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром