Що треба здати дитині у садочок?

17 Серпня 2015, 09:45
10334

Луцькі дитсадки не мають миючих засобів, мішків для сміття, серветок і навіть туалетного паперу. Принаймні, таке враження складається, коли бачиш список потреб, які вручають батькам, аби ті закупили необхідне і принесли в садочок на початок вересня.

Виданню Район. Луцьк надіслали один з таких списків. У ньому – 17 позицій. Придбати просять миючий засіб, вологі серветки, серветки столові, іграшку, книжку, рідке мило, канцтовари, туалетний папір та інше.

Причому у попередні роки також був схожий список, нині ж щось додали, щось відняли, а щось замінили. Це окрім того, що потрібно доплачувати за харчування, за гуртки та вносити кошти на певні ремонти через батьківський комітет.

Турботливі батьки швиденько купили необхідне зі списку. Вийшло орієнтовно на 370 гривень - це якщо економ-варіант. Адже в цій сім'ї - двоє дітей: дошкільного та шкільного віку, - тож купували все найдешевше. У "Новій лінії" на так званому "шкільному ярмарку" 39 гривень віддали за набір у пісочницю, 45 - за вологі серветки, 41 - за гуаш, 22 - за два рулони туалетного паперу для дітей, 50 - за іграшку, 23 - "потягнули" звичайні ножиці, а 26 гривень - пластилін.

Кажуть, якби не придбали, діткам не було б чим бавитись у пісочку та малювати. Також не мали б чим витерти руки після їжі та вимити їх перед їжею.

«Дивно, що на такі, на перший погляд, недорогі, але потрібні речі, як серветки, папір та миючі засоби, не передбачено коштів. З іншого боку, навіщо одній групі 20-25 миючих засобів для туалету на рік, також незрозуміло», - написали батьки.

Коментарі
17 Серпня 2015, 18:19
Де ви такі ціни побрали? Пішла на північний ринок - вологі серветки, 14 грн (з заглушкою), паперові рушники - 12, рідке мило - 17 грн (запаска)
17 Серпня 2015, 19:26
вони собы це забираюьть..деруть грошы як маэ бути. в лыкарня також пишуть величезны списки бумаги ы мила а самы ж не ставлять це, а забирають додому собы ж. грошы на це все видаэ держава. наш менталытет блын.а наивни батьки переживають за своэ чадо и тому бистро ы без питань все купляють... навчыться вимагати те що вам ы так належить!здирництво одним словом!
18 Серпня 2015, 17:39
Скажіть будь-ласка, а чому всі батьки обурюються і тим часом нічого не роблять , а тихенько все купляють і несуть в дитячий садочок. Коли збирають батьківські збори всі тихенько з вихователями згідні, а коли виходять на вулицю обурюються. Так може вже треба щось говорити, а не мовчати. <br/>В кожному садочку здають 20 грн. на групу і 20 грн. на садок і ще їм мало. В кінці року здають на краску, лак, кисточки, обої, горку, лавочку,навчальну дошку,і т.д ще тільки осталось здати гроші за повітря. І некажучи про те, які кошти дарують вихователям на свята.<br/>Люди самі привчили до такого бардаку, і тепер щось хочуть.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром