За «нелуцьких» дітей хочуть змусити платити в школах і дитсадках

09 Листопада 2018, 16:03
3032

У Луцькій міській раді підготували проект рішення про встановлення плати за надання освітніх послуг для дітей, які не зареєстровані у Луцьку.

Питання пропонується включити до проекту порядку денного чергової сесії міської ради, – пише Конкурент.

Пропонується встановити плату за надання освітніх послуг в закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку.

Проектом рішення пропонується закладам дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності при укладанні з батьками договорів про надання освітніх послуг використовувати примірну форму договору про надання освітніх послуг. Про яку саме суму йде мова у проекті договору не вказано.

«Відповідно до ст. 93 Бюджетного Кодексу України, в рамках децентралізації та прийняття Закону України «Про освіту»  виникла необхідність врегулювати питання територіальної доступності повної загальної середньої освіти та вирішення проблеми існуючих черг на зарахування дітей у заклади дошкільної освіти міста.

У статті 13 Закону України «Про освіту» визначено, що кожна  особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. У закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490», – йдеться у пояснювальній записці до проекту.

Коментарі
09 Листопада 2018, 18:41
Барани з ЛМР, як завжди себе проявили<br/>відповідно до ч. 1 ст. 6 ЗУ Про загальну середню освіту - Громадянам України незалежно від раси, кольору шкіри, особливостей інтелектуального, соціального і фізичного розвитку, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, стану здоров’я, особливих освітніх потреб, місця проживання, складних життєвих умов, мовних або інших ознак забезпечується доступність і безоплатність здобуття повної загальної середньої освіти у державних і комунальних навчальних закладах.<br/><br/>Щодо проживання:<br/>відповідно до ч. 6 ст 29 ЦКУ - Фізична особа може мати кілька місць проживання.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром