Розповіли, як реформують військкомат у Луцьку

09 Листопада 2018, 15:19
5976

Обласні військові комісаріати переформатовують у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Ця робота розпочалася у три етапи.

Про це 9 листопада під час брифінгу розповів заступник військового комісара – начальник мобілізаційного відділу Волинського обласного військкомату Павло Свадовський.

За його словами, Волинський військовий комісаріат підпадає у третій етап, який завершиться 30 грудня 2019 року.

Діяльність цих територіальних центрів має поділитися на оборонну роботу та організацію, ведення територіальної оборони, а також надання соціальної підтримки та юридичної допомоги населенню, задіяному у  воєнній сфері.

«Переформатування військових комісаріатів на територіальні центри передбачає створення у районах територіальних відділів комплектування та соціальної підтримки. Завдяки цьому надаватиметься більш якісна робота. Як військові, так й цивільні працівники проходять перепідготовку на відповідних курсах.

Той експеримент, який розпочався, показав свою ефективність на прикладі Чернігівської області. Адже збільшилися показники в призові особового складу на строкову службу, в призові на контракт, в зборах на заходи резервісті та надання соціально-правової підтримки населенню», — каже Свадовський.

Як зауважив військовий комісар Волинського військкомату Роман Кулик, схеми та розрахунок на переобладнання приміщень вже готові.

Мінімальна сума, яка потрібна на переформатування військкоматів – більше 1,6 мільйона гривень.

«Велику увагу ми приділяємо особам з інвалідністю, адже не хочемо, аби вони відчували себе утиснутими. У Волинському військкоматі на комплектування та призов у нас є окреме приміщення», — сказав Роман Кулик.

Він додав, що вони планують провести експеримент – хочуть відкрити свої «вікна» в ЦНАПі.

«Тобто якщо людина захоче прописатися чи виписатися, то для цього їй не потрібно буде їхати у військкомат, а вже просто там знаходитимуться наші працівники, які вирішуватимуть ці питання», — зауважив Кулик.

За його словами, якщо цей експеримент вдасться, то такі «вікна» відкриватимуть по всіх районах області.

Також він зауважив, що після переформування збільшиться кількість особового складу.

На призові окремо працюватимуть інструктори-вербувальники, яких поділять на групи залежно від родів військ.

«Це робимо для того, аби вони могли детально пояснити й розказати переваги своєї служби», — додав Роман Кулик.

 До слова, у штат військових комісаріатів хочуть, аби увійшли роти охорони, які теж матимуть на собі завдання територіальної охорони.

Коментарі
09 Листопада 2018, 17:48
Слава Богу й до комісаріатів дійшлися зміни!
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром