Сталкерство і чорний метал: Маркіян Камиш презентує нову повість в Луцьку

09 Листопада 2018, 19:36
4387

Розповідь інсайдера про те, як живеться в чорнобильській зоні, про збирачів металу та шукачів пригод, про суворі будні людей, які приїхали виживати у місце, яке вже багато років бореться за виживання. Письменник Маркіян Камиш презентує у Луцьку нову повість «Чормет» під час Міжнародного літературного фестивалю Фронтера 16-18 листопада.

Маркіян Камиш – український романіст, який представляє Чорнобильське підпілля. Протягом восьми років він незаконно розслідує і пише про Чорнобильську зону відчуження та Прип'ять. Він зробив понад 100 експедицій за колючий дріт і сумарно прожив у Зоні більше року.

Дебютний роман Камиша про чорнобильських сталкерів «Оформляндія» схвально сприйняли французькі критики. Французький культурний журнал Le Nouvel Observateur назвав його «приголомшливим», а журнал Monaco Hebdo включив у «Вибір місяця». 

«Чормет» – це повість про людей, які живуть біля кордону Зони відчуження і збирають металобрухт. Про суворих і п’яних чоловіків з металевими зубами і монохромними тату на руках, які здають в брухт-прийомки авіабомби вермахту в мішках та поцуплені в сусідів металеві огорожі, аби обміняти їх на денатурат. Це історія про людей, які мріють здати на метал все навколо них, навіть ядро Землі», - ідеться у анотації твору.

Окрім презентації повісті, автор розповідатиме про прип’ятський андеграунд та особливості життя у Зоні відчуження.

Презентація книжки відбудеться у суботу, 17 листопада о 13:00 у Палаці культури (вул. Богдана Хмельницького, 1).


 

ПРОГРАМА ФЕСТИВАЛЮ: https://bit.ly/2OyIqR6

ПРО ФЕСТИВАЛЬ

16-18 листопада у Луцьку відбудеться І Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», який поєднає 4 країни та розповідатиме про літературу цілого століття 1918-2018 рр.

«Фронтера» виникла як проект міжнародної культурної взаємодії. В історії країн-учасниць цьогорічного фесту – Польщі, Білорусі, Латвії, України - є багато спільних сторінок. Вже цього листопада ми дізнаємося і про спільні літературні тенденції. Фестиваль унікальний для Луцька, та й для України загалом, адже окрім традиційних книжкових презентацій і розмов буде представлено оригінальні мистецькі проекти, заходи для дітей та молоді, а також поряд із відомими авторами виступатимуть автори-початківці, які роблять перші кроки на літературній ниві.

КВИТКИ -  https://bit.ly/2ACgSGx та в книгарні «Волинської обласної друкарні» (просп. Волі, 27).

ОРГАНІЗАТОРИ

ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль», Департамент культури Луцької міської ради та меценат Роман Бондарук.

ПАРТНЕРИ

Генеральне консульство Республіки Польща у Луцьку, Спілка письменників Латвії, Волинська обласна рада, Волинська обласна друкарня, Passage Interdit, Ideil, Fragolino Novellina, Pub Oldskull, Rhombus Hotel.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024