«Вони вже відпрацювали свій ресурс», — енергетики про електромережі Луцька

08 Листопада 2018, 10:22
2217 Джерело: Телеграф

У Луцьку електромережі майже вдвічі пережили свій вік, тому перебої зі світлом у місті все частішають.

У приватному обленерго розводять руками і попри постійне зростання тарифів, бідкаються що на оновлення електроліній немає коштів, — йдеться у сюжеті Сфери-ТВ.

У кав’ярні, що розташована на центральній вулиці міста — Лесі Українки, працівники щодня остерігаються нових сюрпризів від енергетиків. Бариста Інга розповідає, з частими вимкненнями світла робота закладу просто зупиняється.

«У нас є перебої зі світлом. Коли його відключають, то ми змушені відмикати апаратуру для того, щоб у нас нічого не перегоріло. Тобто робота стоїть, кавова машина охолоджується, люди чекають», — розповідає бариста кав’ярні «Арома Кава» Інга.

Подібна ситуація у всіх закладах що працюють в центрі міста.

Директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук зауважив, що ці електромережі вже відпрацювали свій ресурс — 25 років.

«Тепер їм вже 30, а то і за 40. Очікувати від них надійної роботи дуже складно. Тому, на жаль, вимкнення будуть», — каже Перчук.

Більше того посадовець нещодавно повернувся зі столиці, де під час енергофоруму піднімали проблему ремонту та оновлення мереж, однак просвітлення у цьому питанні, за його словами, не видно.

Коментарі
14 Листопада 2018, 22:18
все що було збудовано до 1970 року і Ахметов нічого не фінансував а купив за копійки
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром