Луцьк серед лідерів на Волині із захворюванння на грип

08 Листопада 2018, 12:00
Ковельський район серед лідерів на Волині із захворюванння на грип 1724
Ковельський район серед лідерів на Волині із захворюванння на грип

За оперативними даними захворюваність грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями на Волині утримується на рівні сезонної, відповідає середньому показнику для даної пори року.

Про це повідомляється на сайті ДУ «Волинський обласний лабораторний центр  МОЗ України».

З початку епідемічного сезону перехворіло ГРВІ понад 20 тисяч осіб, що знаходиться на рівні минулого року. За останній тиждень в області на ГРВІ захворіло близько 5 тисяч осіб, це на рівні попереднього тижня. На сьогодні показник захворюваності нижчий від розрахункового епідемічного порогу на 27%. Перевищення епідемічного порогу не зафіксовано в жодному з районів та міст області.

Найвищі показники захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано в місті Луцьку, Ковельському, Камінь-Каширському, Турійському районах, найнижчий  – у Ратнівському, Любомльському, Іваничівському районах.

З початку епідсезону вакциновано проти грипу в області 149 осіб з груп ризику.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру віруси грипу з початку епідемічного сезону від хворих не виділялися.

За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я для забезпечення максимального захисту від вірусів, циркуляція котрих очікується саме цього сезону, в Україні  зареєстровані вакцини «ВАКСІГРИП Тетра», виробник Франція, яку можна використовувати для щеплення дітей віком від трьох років та «ДЖІСІ ФЛЮ», виробник Південна Корея – від 6 місяців. Щеплення проти грипу не входять до національного календаря щеплень, тому ці вакцини не закуповуються за кошти державного бюджету, а  за гроші місцевих бюджетів, підприємств або власним коштом громадян.

Читайте також: Де ковельчани можуть придбати вакцини від грипу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром