Пацієнти луцької поліклініки мусять шукати, де зробити рентген

07 Листопада 2018, 18:37
4664 Джерело: Еспресо.TV

У «Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги №2» зараз немає можливості зробити рентген. Відтак пацієнтам доводиться йти за знімком деінде. 

Директорка закладу Тетяна Трач у коментарі ІА «Конкурент» пояснила, що поліклініка отримала новий рентген-апарат і зараз чекає на ліцензію. 

«У нас придбаний новий апарат. Він поки ще не запущений в експлуатацію, адже є речі, які не залежать від нас. Зараз готуються документи за санітарним паспортом, адже це діяльність, яка має бути ліцензована. Тобто зараз триває підготовка документів для введення в експлуатацію уже нового апарату. Наразі наші лікарі, коли визначають потребу в рентген-обсеженні, скеровують чи, швидше, рекомендують пацієнтам заклади, які є в місті і де можна це рентген-обстеження зробити. Поки виходимо з цієї ситуації так, як можемо. Іншої можливості у нас, на жаль, немає», – розповіла вона. 

Із її слів, кожна організація, яка перевіряє чи ставить допуски, теж має свої терміни на підготовку документів та їх розгляд.

«Поки ситуація така: ми подали документи на оформлення санітаорного паспорта. Наступним етапом після отримання санітарного паспороту буде ліцензування. Маю надію, що до кінця року все-таки запустимо цей рентген-апарат», – зазначила директорка КЗ. 

Як пояснила вона, зараз лікарі спрямовують пацієнтів у різні заклади, немає якогось одного. 

«Найбільше ми співпрацюємо з міською лікарнею, що поруч, адже передусім це зручність для пацієнтів. На жаль, обладнання було старе, все потребує змін», – сказала Тетяна Трач. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром