У Луцьку страйкували шахтарі та вимагали віддати зарплати

07 Листопада 2018, 14:40
4761

До Луцька приїхали шахтарі Нововолинської шахти №10 та вимагали від адміністрації сприяти виплаті заробітних плат та збільшення фінансування на добудову шахти.

Акція стартувала у середу, 7 листопада, від Замкової площі. Кількадесят гірників зібрались у старому місті із плакатом: «Добудова шахти №10 «Нововолинська», єдиної, яка будується в Україні, перший крок до енергонезалежності держави» та рушили до стін Волинської ОДА.

Вони приїхали із вимогами: погасити заборгованість зарплат та добитись збільшення фінансування на добудову шахти № 10 «Нововолинська». Кажуть, це уже третя подібна акція. У жовтні вони їздили на мітинг під стіни Верховної ради, а згодом влаштували акцію протесту у Нововолинську.

Читати також: У Луцьку страйкують шахтарі

За словами учасників, для них важливо отримати чесно зароблені кошти, адже потрібно утримувати сім’ї.

«Мало того, що зарплата не така велика, як, може, хтось думає, так ще й її затримують. Після попередньої акції нам дали якийсь відсоток заборгованості за серпень і все. А так, виходить: жінка заробляє гроші, а я поки просто старший у сім’ї…» - каже слюсар Сергій Соколов.

Шахтарі пройшлись через проспект Волі до стін Волинської ОДА та протягом 20 хвилин просили представників влади вийти до них та вислухати вимоги. Зрештою, до гірників вийшов заступник голови Волинської ОДА Олександр Киричук та запросив їх усередину адміністрації.

Присутні вимагали, аби голова ОДА Олександр Савченко сприяв їхній зустрічі із прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом і міністром енергетики та вугільної промисловості України Ігорем Насаликом та разом з ініціативною групою відправився до столиці на перемовини.

Проте, поспілкуватись особисто із Савченком страйкарям не вдалось. В адміністрації повідомили: він – у відрядженні.

Відтак, присутні склали протокол про зустріч, у якому виклали свої вимоги. Натомість, згідно документу, представники Волинської ОДА зобов’язались докласти зусиль, аби протягом кількох тижнів організувати зустріч шахтарів із можновладцями у Києві.
















































1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром