Відродження: мешканці будинку пересварилися через «колясочну»

13 Липня 2016, 15:17
2555

Мешканці квартири у будинку на Відродження, 20 розширили площу житла за рахунок «колясочної», яка належить усім власникам багатоквартирного будинку.

Про це йшлося у середу, 13 липня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Один із мешканців будинку, Володимир Ковальчук, розповів, що мешканці квартири біля «колясочної» вирішили реконструювати своє помешкання, забравши у власність спільну територію.

«Я 15 років збирав гроші на свою квартиру, а людина нахабно зайняла спільне приміщення. Вони тільки в одному під’їзді зібрали вісім підписів і все», – зазначив чоловік.

Натомість мешканка квартири, яка «зайняла» спільну «колясочну» Олена Соколовська стверджує, що ніхто із сусідів до цього часу не звертався до неї зі скаргами. Жінка стверджує, що раніше у приміщенні збиралися різні компанії, випивали, а прибирати доводилося мешканцям сусідньої квартири.

«Реконструкція проходила протягом трьох років і жоден із сусідів за цей час не підійшов і не сказав, що він проти», – розповіла Олена Соколовська.

Проте член комісії, депутат Петро Бойко зауважив, що для того, аби забрати у власність кооперативне майно, мешканка змушена була питати згоду у всіх його власників.

Депутат Андрій Козюра додав, що втручання у внутрішню роботу ОСББ – не компетенція комісії. Проте зазначив, що жінка і справді не мала права без згоди інших мешканців привласнювати спільне майно.

Тож Олені Соколовській рекомендували забрати свою заяву з відділу реєстрації і самостійно домовитися з сусідами.

«Я розумію зараз, що це було неправомірно. Ми готові виплатити якусь частину, йти на компроміс з мешканцями», – підсумувала жінка.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром