Луцьк у жалобі й одночасно байдужий, - волонтер

06 Листопада 2018, 21:17
3022

Попрощатися із загиблим військовослужбовцем 14-ї окремої механізованої бригади Максимом Пасичнюком у Луцьку прийшли тільки близько сотні чоловік.

Про це у Facebook написав адвокат і волонтер Василь Нагорний.

«Луцьк проводив Максима Пасичнюка, Луцьк в жалобі, Луцьк з 200 000 населення одночасно й байдужий. Я не про кожного жителя зараз пишу (знаю, що всі працюють і виживають як можуть, часу обмаль і я не на всіх панахидах був), я про загальну картину. Приблизно 100 людей було на панахиді... «Плине кача» і тужливий дзвін на центральній площі міста не змогли зупинити звичний ритм людей, які сотнями пересуваються по центральній частині міста...» - зазначив Нагорний.

«15 хвилин тривала панахида. Звикли до смертей? Кажуть людина до всього звикає, окрім смерті, бо тоді тоді вже стає не людиною. І все ж коли бачиш, як до ювілею якогось чиновника, «костюми» і «придворні дами», з крутими букетами в руках, хвилями заходять в кабінет, то виникає питання: – А Максим не вартий того? Якби кожна установа, організація , підприємство, відрядило по одній людині з двома квіточками, ми мали б повну площу народу і квітів...» - йдеться в дописі.

«Повірте рідним було б набагато легше на душі... Сам не раз чув від матерів загиблих приблизно такі слова: «Ви бачили скільки людей прийшло провести мого синочка, ви чули, як слова казали, ви бачите, як його любили і поважали, хай тільки його смерть буде останньою і недаремною....» Їм це дуже важливо...» - додав волонтер.

Коментарі
07 Листопада 2018, 09:20
давайте зробимо показуху,як при совєтах
07 Листопада 2018, 10:03
туде ему и дорога, гори в аду!!!!!
07 Листопада 2018, 18:22
У нас війни немає. Людина поїхала по гроші, пільги, землю. Не вийшло і крапка!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром