«Діло ясне, що діло темне», – депутат про будівництво на Відродження

13 Липня 2016, 13:48
2029 Джерело: ar.volyn.ua

Будівництво біля будинків №47 та № 53а розпочнуть у будь-якому разі, питання лише в тому, чи забудовник йтиме на компроміс з мешканцями та зменшить габарити майбутнього приміщення.

Про це говорили у середу, 13 липня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Начальник містобудування і архітектури Леонід Герасимюк зауважив, що у забудовника, який планує побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, є усі необхідні документи на початок будівництва.

«Замовник звернувся з необхідним пакетом документів. Управління архітектури мало або надати містобудівні умови, або відмовити. Враховуючи, що підстав відмовити не було, містобудівні умови видали», – зазначив Леонід Герасимюк.

Проте голова комісії депутат Андрій Козюра при перегляді проекту виявив, що площа майбутнього приміщення у декларації та в проекті різниться.

«Діло ясне, що діло темне. Цифри у декларації відрізняються від тих, що в проекті. Ми маємо покликати проектанта і розпитати, у чому справа, бо забудовник і в управлінні архітектури причини назвати не можуть», – зауважив Андрій Козюра.

Крім того, він додав, що будувати на ділянці будуть у будь-якому разі, питання лише в тому, як саме виглядатиме майбутній будинок. У свою чергу мешканці погоджуються на будівництво за умови зменшення кількості поверхів приміщення з десяти до двох. Тож забудовнику порадили якомога швидше розпочати діалог з мешканцями і дійти якогось компромісу.

Нагадаємо, між будинками №47 та №53а на проспекті Відродження планують побудувати торгово-офісне приміщення з житловими приміщеннями, проте мешканці сусідніх багатоповерхівок стверджують, що будівництво незаконне.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром