Федорова: у пожежі загинула бабуся

13 Липня 2016, 11:43
3504 Джерело: blogg51

На вулиці Федорова під час займання квартири вчаділа 86-річна жінка.

Про це Район.Луцьк стало відомо з власних джерел. Місцеві ЗМІ повідомляли про те, що обійшлося без жертв, але сталося непоправне.

У середу, 13 липня, о п’ятій ранку мешканці будинку № 5 по вулиці Федорова забили на сполох. У під’їзді було чути стійкий запах диму. Виявилося, що зайнялася однокімнатна квартира на шостому поверсі, де мешкала жінка 1928 року народження. 

На місце надзвичайної події викликали рятувальників, «швидку» і поліцію. Пожежники мусили вибити двері у квартирі, де сталося загорання. Евакуйовувати мешканців будинку почали з верхніх поверхів, згодом – нижніх. З дев’ятого поверху пожежники спеціальною драбиною знімали жінку, квартира якої була повністю у диму.

Помешкання загиблої було вщент забите сміттям. Бабця зберігала у квартирі макулатуру і пластикові пляшки, була самотньою. Поки невідомо, що робитимуть із сміттям, яке жінка місяцями зносила додому.

Наразі на місці події працюють поліцейські, встановлюють причини трагедії.

Фото надали редакції очевидці пожежі











Як повідомляє ІА Волинські новини, дим, який виходив з квартири, був настільки густим, що на відстані метра крізь нього вже нічого не було видно.

Зі слів очевидців пожежі, квартира бабусі на 6-ому поверсі, де виникло займання, була повністю захаращена сміттям, яке вона приносила з двору. Сміття, кажуть, було «по груди», в усьому цьому був лише прохід з кімнати в кухню. Через таку захаращеність у квартиру лучанки неодноразово приїжджали служби оперативного реагування.

На момент, коли приїхав перший пожежний автомобіль, люди на балконах верхніх поверхів будинку кричали «Рятуйте!», оскільки через густий дим не могли навіть вийти на сходову клітку.

Начальник чергової зміни ЧСПТ міста Луцька Володимир Краштапук, приставивши пожежну драбину, врятував жінку, яка стояла в диму на балконі 9-ого поверху й благала про допомогу. Спуск драбиною тривав 10-15 хвилин, жінка не могла швидко рухатися, була сильно налякана. На землі рятувальник передав її медикам, які прибули в кареті «швидкої», після цього повернувся в будинок і долучився до гасіння пожежі. Двоє рятувальників боролися з вогнем, ще двоє ходили по квартирах 6-10 поверхів і закликали людей бути біля вікон, доки не розвіється дим. У будинку повідкривали вікна так званих «сушок», і лише після того, як дим розсіявся, мешканці будинку могли спускатися сходовою кліткою.

Після того, як пожежу погасили, у квартирі на 6-му поверсі рятувальники виявили труп власниці квартири 1928 року народження. Тіло направили на експертизу.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром