До Луцька завітав предстоятель УАПЦ

06 Листопада 2018, 11:11
Митрополит Київський і всієї України Макарій 3269
Митрополит Київський і всієї України Макарій

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Макарій (Українська Автокефальна Православна Церква) відвідав Волинь та очолив святкову Божественну літургію в одному із храмів Луцька на честь великомученика Дмитрія Солунського.

Як віряни зустрічали свого Митрополита, йдеться в сюжет «Сфера-ТВ».

До зустрічі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Макарієм парафіяни готувались з особливим трепетом. Адже кажуть для них, особливо у престольне свято - це велика подія.

Разом з Митрополитом до Луцька прибув і керуючий Рівненсько-Волинською єпархією Преосвященний єпископ Гавриїл. Біля входу в храм святих великомученика Дмитрія та мученика Нестора Солунських,  кліриків зустрів настоятель храму протоієрей Роман Романів та прихожани.

Дітки прихожан храму святих великомученика Дмитрія та мученика Нестора Солунських теж підготувались до зустрічі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Макарієм.

По тому у храмі відбулась святкова літургія.

Під час літургії єпископ Гавриїл звершив ієрейську хіротонію над дияконом Костянтином Романівим. А по завершенню служби Божої у храмі, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Макарій звершив чин освячення новозбудованої дзвіниці біля храму. 






























 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром