Кічкарівка: мешканці приватного сектору не хочуть купувати сміттєві баки

12 Липня 2016, 11:19
2492 Джерело: zakarpattya.net.ua

У приватному секторі на вулицях Ковельська, Володимирська та Чернишевського лишається проблема вивозу сміття, бо за словами чиновників, мешканці не хочуть купляти баки для сміття або не виставляють їх за паркан.

 Про це йшлося у вівторок, 12 липня, під час оперативної наради.

Директор КП «Спецкомунтранс» Валерій Кузьмич зазначив, що майже усі мешканці будинків у приватному секторі на Кічкарівці мають сміттєві баки, але з різних причин не хочуть складати туди сміття і виносять його за паркан. Загалом цього року у підприємства придбали 178 контейнерів.

«Якби ціла вулиця виставила баки, то було б видно, що практично всі їх мають. Але люди придумують різні причини, щоб цього не робити. Кажуть, що туди не все можна викинути, бояться, що хтось вкраде бак або ж просто не хочуть їх купувати», – зауважив чиновник.

Змусити мешканців прийняти міські правила пробують й муніципали за допомогою приписів. Директор департаменту муніципальної поліції Юлія Сиротинська зазначила, що на вулиці Чернишевського купувати баки для сміття відмовилися у дев’яти будинках, на Тютюнника – у шістьох та на Ковельській – у чотирьох.

«І це не соціально незахищені верстви населення, а досить заможні особи, які з незрозумілих міркувань відмовляються придбати контейнери. Ще однією проблемою є те, що людей важко застати вдома при обході. Якщо вимоги не виконуватимуть, постараємося залучити до роботи й патрульну поліцію», – повідомила Юлія Сиротинська.

Імена тих, хто не хоче приймати правила проживання у місті, муніципали хочуть оприлюднити в мережі. Втім, міський голова Микола Романюк зауважив, що людей не потрібно змушувати купувати сміттєві баки, та вони мають вважати на прописані правила проживання у місті Луцьку.

«Ми живемо в цивілізованому світі і є певні правила проживання в місті. В державі повинен бути порядок, а він починається з хати, подвір’я, вулиці», – вважає мер міста.

Міський очільник також додав, що повідомлення про недобросовісних жителів, які викидають сміття у невідведеному місці, повинні виносити на загал.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024