Людина чистої волі: лучани вшанували пам‘ять Каті Гандзюк

04 Листопада 2018, 20:41
3272

У Луцьку відбувся мітинг-реквієм пам'яті політичної та громадської діячки, радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк.

4 листопада під стінами Головного управління національної полії Волині зібралися десятки лучан з лампадками, транспарантами, плакатами «Її вбили», «Хто замовив Катю Ганзюк», «Хто вбивця Каті Гандзюк» та квітами.

Нагадаємо, 31 липня близько 8:30 Катерину облили концентрованою сірчаною кислотою. Опіки тіла склали 40% шкіри і сильне пошкодження очей. Три місяці активістка боролася за своє життя, проте 4 листопада Катерина Гандзюк померла.

Акції на її захист із вимогами притягнути злочинців до відповідальності проходили багатотисячними натовпами по всій Україні. Досі ніхто непокараний. Найімовірнішою причиною нападу вважають публічну діяльність Гандзюк.

«Мені не пощастило знати Катю особисто, але я знав про неї багато, мені розповідали друзі. Їхні слова про неї були як про людину чистої волі, яка боролася й перемагала. Сьогодні ми згадуємо Катю і маємо говорити про те, що її шлях на цій землі закінчився, але її боротьба продовжується в кожному з нас. Ми є свідками того, що за останній час було близько 40 нападів на активістів. Виконавці знайдені не у всіх випадках, але жодного замовника. Це стосується не далекого Херсона чи Києва, такі ж події відбувалися у нас, в Луцьку», — сказав ветеран АТО із полку «Азов» Олексій Кушнєр.

Опісля присутні поклали квіти та лампадки до самостійно створеного місця пам‘яті Катерини Гандзюк та заспівали гімн України.


Довідково: Катерина Гандзюк — учасниця Євромайдану в Херсоні. Активно протистояла спробам розпочати у Херсоні «руску весну». Після анексії Криму та початку війни на Донбасі, опікувалася вимушеними переселенцями.










 

Коментарі
06 Листопада 2018, 14:51
Просто у Каті Гандзюк не було швидкісного авто як у Кузьми
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром