У Луцьку почастішали крадіжки з автомобілів

02 Листопада 2018, 16:24
3123

Правоохоронці просить автовласників бути пильними – в обласному центрі почастішали крадіжки із авто.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, дедалі частіше в Луцьку залишене в салоні автомобіля майно стає здобиччю для злодіїв. Упродовж поточного року на території міста Луцька та Луцького району зареєстровано понад 200 крадіжок із автомобілів.

Причина «популярності» злочину проста – зловмисникам зазвичай потрібно дуже мало часу, щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі.

Лише останніми днями, проникнувши в авто, припарковане біля торгового центру «Слон», зловмисники викрали з нього 10 тисяч гривень. Розбивши скло в автомобілі, який очікував свого власника поряд з парком імені Лесі Українки, злодій розжився цінностями на суму 8 тисяч гривень.

Із припаркованого авто під житловим будинком на вулиці Ярощука в Луцьку злочинці поцупили жіночу сумочку з 9 тисячами гривень та банківськими картками, а із авто, яке стояло у дворі будинку на Київському майдані, – електроінструменти на суму 10 тисяч гривень.

Ці злочини можна було попередити, просто не залишаючи гроші та цінні речі в автівках, – переконують правоохоронці.

Найпоширенішими способами крадіжок із автомобілів є:

  • пошкодження скла транспортного засобу;
  • підбір ключа чи пошкодження дверей автомобіля;
  • використання сканера замка;
  • прокол колеса автомобіля (відволікши водія, зловмисникам вдається скоїти крадіжку із салону транспортного засобу);
  • вільний доступ до салону авто (злочинці користуються моментом, коли власник залишає машину відчиненою, знаходячись неподалік).

Щоб не стати жертвою таких злочинів, варто дотримуватись простих правил:

  • Обладнайте автомобіль протиугінними приладами.
  • Навіть якщо ваше авто знаходиться у власному гаражі, не залишайте ключі в замку запалювання, а цінні речі – в салоні. Подбайте і про те, щоб гараж був надійно зачинений.
  • На вулиці залишайте автомобіль лише в освітлених місцях. Намагайтеся припаркувати автівку біля стіни будинку або якомога ближче до іншого автомобіля, щоб імовірному злодію було складніше потрапити всередину транспортного засобу.
  • Не залишайте в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.
  • Не зберігайте в салоні автомобіля інструменти та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

«Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали – не торкайтесь транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо. Одразу телефонуйте «102». Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей – ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси встановити злочинця. Пам’ятайте – лише ваша пильність та передбачливість убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою злочину», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забрали мільйон: під Луцьком пограбували будинок підприємця

Коментарі
09 Листопада 2018, 02:47
Коли пограбували моє,авто,поліція сказала що знає хто,але нічого зробити не може,бо судді відпускають злочинця! Такі закони!!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром