Луцький «політех» відзначив 50 років із дня заснування

11 Липня 2016, 11:14
2386

10 липня у головному корпусі Луцького національного технічного університету відбулися урочистості з нагоди 50 — річчя з Дня заснування.

Про це повідомили на сайті міської ради.

 Саме цього дня, 50 років тому, було створено відділення загальнотехнічного факультету Київського автомобільно — дорожнього інституту, яке надалі було реорганізовано у самостійний вищий навчальний заклад, котрий сьогодні носить назву - Луцький національний технічний університет.

На свято завітало чимало гостей — викладацький склад, випускники, студенти. Загалом університет славиться великою кількістю випускників, які згодом досягли значних успіхів у житті.

Ректор ЛНТУ Петро Савчук урочисто привітав присутніх з річницею створення університету:

«Мені надзвичайно приємно розділити з усіма вами цю радість, адже не кожен університет може гордитися тим, що за 50 років існування випустив понад 50 тис. випускників. Сьогодні ми відкриваємо урочисту Алею випускників, щоб кожен наш випускник, навідуючись до рідного університету, з гордістю згадував часи навчання».

Урочисте відкриття Асоціації випускників доручили Луцькому міському голові Миколі Романюку.

«Кожен навчальний заклад гордиться своїми працівниками, студентами та випускниками. Асоціація випускників є своєрідним навчальним посібником з історії університету, оскільки тут можна побачити фото, імена та прізвища людей, які у ньому навчались. Я вважаю, що кожна людина, яка здобуває вищу освіту, обов'язково досягне успіху в житті, та зможе зробити багато корисних речей для суспільства і держави», - поділився думками міський голова.

Випускники ЛНТУ різних спеціальностей, які були присутні на святі, урочисто вітали рідний виш, ділилися спогадами із студентського життя. Варто відзначити, що ЛНТУ може пишатися й такими студентами, які завдяки своїм талантам відомі не лише в Україні, а й за її межами. Зокрема, Олександр Положинський, Тарас Михалик, Олена Абаза, Галина Конах.

Випускник факультету бізнесу 1996 року Роман Михальчук зробив подарунок рідному університету. З нагоди 50-ї річниці він подарував лавку на сонячних батареях.

Цікавою частиною заходу було написання офіційного послання майбутнім випускникам та закопування капсули послання з настановами і підписами усіх попередніх випускників. 


1

1

2

1

1


1


1


 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром