Луцьк відвідала представниця Посольства Великої Британії в Україні

02 Листопада 2018, 09:27
1661

Перший секретар з політичних питань, керівник відділу політики, економіки та зв’язків з громадськістю Посольства Великої Британії в Україні Катерина Давенпорт відвідала Луцьк.

Її зустріч із головою облдержадміністрації Олександром Савченком відбулася в четвер, 1 листопада, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Катерина Давенпорт на Волині вдруге. Їй дуже сподобався Луцький замок, а також, за її словами, вона вражена волинською підприємливістю. Під час зустрічі з Олександром Савченком Перший секретар Посольства Великої Британії в Україні найбільше цікавилася урядовими реформами та політичними настроями в області.

«Дуже цікаво, як проходить реформа децентралізації. Я знаю, що у вас в регіоні дуже активні громадські організації, разом з тим, є великі міграційні ризики, оскільки область – прикордонна. Мені тут дуже подобається, тому буду шукати можливість приїжджати сюди частіше. Волинь для мене часто асоціюється з інноваційністю та динамічним розвитком», – зауважила Катерина.

Олександр Савченко, своєю чергою, розповів гості про Інвестиційний форум 2018, який відбувся у вересні, про наявність потенційних партнерів з інших держав та про політичну ситуацію в регіоні.

«Ви представляєте потужну державу, яка щиро вболіває за долю України. Реформи позитивно впливають на розвиток громад, проте це краще видно на місцях. Також я поважаю громадські організації. Вони проводять просвітницьку діяльність. Допомагаємо головам ОТГ навчитися ефективно працювати. Так, вони будуть самостійними, але держава керує обороноздатністю, силовим та соціальним секторами, а тому співпрацю ще потрібно буде налаштувати», – зазначив Олександр Савченко.

Окрім того, голова облдержадміністрації зауважив, що він уже комплексно перевірив три громади. А нині їх в області є 41.




1


Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром