Для Маренича знову просять титул «почесного»

10 Липня 2016, 16:05
1997 Джерело: mors.in.ua

Громадська організація «Волинське обласне товариство політичних в’язнів» звернулася до Луцької міської ради з клопотанням про присвоєння Народному артисту України Валерію Мареничу звання «Почесний громадянин міста Луцька».

Про це інформаційному порталу Волинь.info повідомили активісти.

Як зазначається в обґрунтуванні доцільності присвоєння такого звання відомому артисту, Валерій Маренич своїми піснями національно-патріотичного спрямування зробив вагомий внесок  становлення та розбудову незалежної української держави, пропаганду національного духу та розвиток національної свідомості.

Ініціатори присвоєння Валерію Мареничу звання «Почесний громадянин міста Луцька» наголошують, що місто Луцьк у значній мірі саме завдяки творчості цього артиста стало більш близьким та пізнаваним, як в Україні, так і за її межами.

«Валерій Маренич є сьогодні естрадною візитівкою міста Луцька. Його внесок у культурний розвиток міста важко недооцінити. На піснях у виконанні цього митця виростало ціле покоління українців», – йдеться у зверненні.

Активісти зауважують, що попри поважний вік артист бере активну участь у проведенні в місті Луцьк заходів національного утвердження, із вшанування борців за волю України, пропагує національний дух та українську національну свідомість. Його останні альбоми «Пісні Волинських авторів», «Ген на узліссі хрест мовчить», «Ідея нації» стали не тільки даниною загиблим та живим борцям за волю України, вони є патріотичною богемою для сьогоднішніх збройних захисників України.

Довідка:

Валерій Маренич – учасник «Тріо Маренич», із 1979 року – Заслужений артист Української РСР, з 2003 року – Народний артист України.  У репертуарі Валерія Маренича пісні на слова луцьких авторів Петра Маха, Івана Чернецького, Василя Простопчука, Тараса Музичука, всього більше 300 пісень. З гастролями об’їзди Європу, Північну та Південну Америку, ряд країн Азії.

Коментарі
11 Липня 2016, 21:11
А чому тільки йому? Тріо Мареничів це не тільки валерій. Велика заслуга ще і світлани з антоніною
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром