Патрульні розповіли, скільки дорожніх знаків треба змінити на «луцьких трасах»

01 Листопада 2018, 22:07
2530

На трасах, які ведуть з Луцька та перебувають в зоні обслуговування місцевої патрульної поліції, потрібно замінити чи встановини понад 340 дорожніх знаків.

Такими є результати осіннього комісійного огляду доріг в області, — повідомили в прес-службі правоохоронців.

У листі, зокрема, йдеться, що цьогоріч в області зареєстровано 1951 дорожньо-транспортну пригоду, з яких 523 – з потерпілими, що на 13% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Також відзначається зменшення кількості травмованих у ДТП осіб на 15%.

Під час огляду виявили значну кількість ділянок доріг з ямковістю, напливами, колійністю, нерівністю та розрушенням покриття проїзної частини. Ряд доріг вражені локальною ямковістю, також на них потребують заміни чи встановлення дорожні знаки:

- Устилуг-Луцьк-Рівне (колійність більше 8 км, замінити та встановити 51 дорожній знак),
- Ковель-Володимир-Волинський-Жовква (колійність більше 1 км, замінити та встановити 87 дорожніх знаків),
- Луцьк-Ківерці-Маневичі-Любешів –Дольськ (колійність більше 3 км, замінити та встановити 295 дорожніх знаків),
- Доманово-Ковель-Чернівці-Теребляче (колійність майже 22 км, замінити та встановити 249 дорожніх знаків).
Ще в гіршому стані перебувають дороги місцевого значення, які вражені ямковістю, вибоїнами, тут відсутні дорожня розмітка, технічні засоби регулювання дорожнього руху, зруйноване покриття тощо.

Не скрізь завершені роботи з освітлення населених пунктів, через які проходять дороги, тож тут учасники дорожнього руху далі наражаються на більшу небезпеку.

«У найгіршому стані перебуває дорога Р14 Луцьк-Маневичі-Любешів-Дольськ, її необхідно капітально відремонтувати. В окремих населених пунктах потрібно встановити транспортне огородження на розділювальній смузі, що унеможливить виїзд транспорту на зустрічну смугу руху, а забезпечить здійснення розвороту в дозволених місцях: Піддубці, Звірів, Ставок, Кадище», — зазначає очільник відділу безпеки дорожнього руху Ростислав Бандура.

Що ж до Луцька, то тут теж значна кількість вулиць знаходяться в незадовільному стані. Так, капітального ремонту потребують ділянки вулиць Набережна, Ківерцівська, Рівненська, проспект Грушевського та інші. Тут не завжди є дорожні знаки «Нерівна дорога» чи «Вибоїна», які б інформували водіїв про зниження швидкості.

На створення аварійних ситуацій і скоєння ДТП впливає незадовільний стан організації дорожнього руху під час виконання ремонтних робіт на вулицях міста. Ремонтники не завжди встановлюють відповідні дорожні знаки та не відновлюють благоустрій після проведення робіт.

Реконструкції та капітального ремонту потребують і світлофорні об’єкти в місті.

Поблизу ліцею-інтернату на вулиці Героїв УПА патрульні рекомендують встановити пристрої примусового зниження швидкості, адже цього вимагають і мешканці, і працівники навчального закладу.

«У місті в поточному році зареєстровано 786 ДТП, з яких 176 з потерпілими, 221 особа травмована, а 11 загинуло», — резюмує Ростислав Бандура. 

Поліцейський додає, що в Луцьку все ж найбільш актуальна проблема – це відсутність парковок. Йдеться про центральну частину міста, а також про Привокзальний і Центральний ринки. Окрему увагу варто приділити облаштуванню місць для парковки осіб з інвалідністю, як того вимагає українське і міжнародне законодавство.

Загалом, інспектори відділу безпеки дорожнього руху оформили 36 адміністративних матеріалів за результатами комісійного огляду. З них:
- за ч.1 ст.139 КупАП – 4,
- за ст. 188-28 – 3,
- за ч.1 ст. 140 КУпАП – 10,
- за ч.2 ст. 140 КУпАП – 5,
- за ч.3 ст. 140 КУпАП – 14.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром