Через вегетеріанство бувають передчасні пологи, - луцька лікарка

01 Листопада 2018, 13:28
2162

Луцька лікарка Лариса Шендебило розповіла, що її пацієнтки-вегетеріанки народжували недоношених дітей.

«Вегетаріанство впливає на перебіг вагітності, адже таке харчування передбачає відсутність незамінних амінокислот (на відміну від замінних, такі амінокислоти не можуть синтезуватися в організмі і повинні обов’язково надходити з їжею, а деякі незамінні амінокислоти містяться саме у м’ясі – ред.)» - зазначила завідувач Центру планування сім’ї Луцького клінічного пологового будинку, гінеколог Лариса Шендебило у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

Вагітна жінка має харчуватись повноцінно для того, щоб не спровокувати передчасні пологи чи викидні. У мене не так багато пацієнток, які не вживають м’яса, однак саме такі виношували дитину до 31-32-х тижнів вагітності, а далі були передчасні пологи (народжувались так звані семимісячні діти, хоча це теж норма – ред.) - каже Лариса Шендебило.

Також Лариса Шендебило зазначила, що у її пацієнток-вегетаріанок токсикозу не було. За її словами, це залежить від імунного статусу: якщо мама й дитя різняться між собою, тоді буде токсикоз. Якщо ж їхні імунні системи подібні, токсикозу немає.

«Важливо збагачувати організм жінки залізом, а воно є тільки в м’ясі, зокрема в телятині, яловичині. Інакше може розвиватись анемія – низький гемоглобін. Через гемоглобін дитя отримує кисень та поживні речовини, відтак розвивається лише до певного терміну вагітності, а потім настають передчасні пологи. Однак це залежить від того, який вихідний рівень гемоглобіну був у жінки до початку вегетаріанства», - резюмує медик.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024