Сім найцікавіших локацій у День міста і День Незалежності

17 Серпня 2015, 10:10
2350

З нагоди Дня Незалежності України та 930-ї річниці Луцька 23-24 серпня у місті відбудеться низка цікавих та пізнавальних заходів.

Район.Луцьк розповідає,  де і коли потрібно бути,  щоб не пропустити найважливішого.

МЕДОЛЮБАМ

Шанувальникам меду та медівки варто завітати на вулицю Лесі Українки.  Тут медовари Волині запропонують продукти бджільництва. 

Поряд з медовими смаколиками будуть представленні вироби  декоративно-прикладного та ужиткового мистецтва,  що привезуть майстри з  усієї  України. А ще, взявши участь у майстер-класі,  ви зможете самостійно виготовити сувенір на згадку. 

Організатори зазначають, що ярмарок і в неділю, і в понеділок розпочнеться о 10:00 та  триватиме аж до вечора. Тому час для того, щоб прийти і попити медового квасу, має знайтися у кожного.

ШАНУВАЛЬНИКАМ ДЗВОНАРНОГО МИСТЕЦТВА

Дзвенітиме обидва святкові дні на вулиці Кафедральній – фестиваль дзвонової музики запрошує лучан на дійство.

«Благовіст Волині» розпочнеться у неділю, 23 серпня о 14:30 виступом дзвонарів. А вже о 20:30  у Луцькому замку відбудеться концерт карельйонної  музики. Карельйон (від французького carillon - «дзвоніння в усі дзвони») - це ударний музичний інструмент, який являє собою набір точно налагоджених дзвонів з механічним керуванням. Тож усіх поціновувачів  та людей,  які ще не познайомилися з таким різновидом музичного мистецтва, запрошують до замку  - має бути цікаво.

ПРИХИЛЬНИКАМ СПОРТУ

Спортсменів також не  оминули увагою – 23 серпня об 11:00 розпочнеться масовий велопробіг вулицями міста. «Колесо здоров’я» стартуватиме навпроти пам’ятника Шевченку на проспекті Волі.

У той же час і в тому ж  місці – відкриті змагання з перегонів на хендбайках і візках для людей з  порушенням опорно-рухового апарату.

ТИМ, КОГО НЕ ЗАБУДУТЬ

Чи не найважливішою  подією 23 серпня стане відкриття  пам`ятника «Волинські Герої Небесної Сотні» . То ж о 15:30 лучан чекатимуть на меморіальному комплексі "Вічна слава". 

ЛУЦЬКИМ МОДНИКАМ 

У День незалежності 24 серпня у тренді вишиванка. На Театральному майдані об 11:00 відбудеться традиційна громадська акція "Українська вишиванка", де лучани демонструватимуть патріотизм та згуртованіть.

А, прийшовши до центрального парку,  можна буде не лише похизуватися оригінальними узорами на сорочках,  а й взяти участь у акції "Алея у вишиванці". Присутність сімейних  пар - вітається. 

ЛЮБИТЕЛЯМ ІСТОРІЇ

Цікавинкою святкової програми стане історична локація "Лицар у кожному з нас", яка діятиме протягом двох днів у Центральному парку культури і відпочинку. Усі охочі зможуть приміряти на себе лицарські обладунки, позмагатися на мечах, постріляти з  лука та зробити селфі з історичними експонатами.

МЕЛОМАНАМ

Не менш захопливою подією мають стати виступи гуртів та виконавців. Організатори обіцяють, що 23 серпня у парку імені Лесі Українки можна буде послухати файних хлопців з гурту "МЕРІ".

А завершити низку заходів має унікальне вогняне і світлодіодне шоу, яке теж  організовуватимуть у центральному парку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром