Місцеві каліграфи запрошують лучан на фестиваль

09 Липня 2016, 20:38
2985

У місті вже вдруге відбудеться неформальний фестиваль каліграфії

Захід розпочнеться в «Innerspace» у неділю, 10 липня.  

Один із організатор дійства, фахівець у галузі каліграфії та шрифта, який проводить майстер-класи в містах України та за її межами, Кирило Ткачов розповідає, що лучани неабияк зацікавилися цією темою після першого зимового фесту, тому була відкрита школа каліграфії, яка діє і зараз.

Подібні нестандартні заходи проходили лише у двох містах України: Києві та Харкові.

Фестиваль матиме 3 частини:

1) майстер-клас Олі Протасової зі створення літер з пластиліну (10.07 на цілий день)

2) курс "Експериментальна каліграфія" (з 11 по 15.07)

3) Лекції, презентації, короткі майстер-класи (15-17.07)

Фестиваль можуть відвідати як дизайнери, так і всі зацікавлені, люди без будь-якого досвіду в цій сфері.

Організатори обіцяють найрізноманітніші заходи для учасників із різною підготовкою. Насичена програма реалізовуватиметься протягом восьми днів, паралельно з тим у «Просторі» відбуватиметься виставка, пов’язана з каліграфією та логотипами. Щодня нові прописи, нові каліграфічні техніки, а все це для того, аби кожен зміг відшукати власний стиль.

П’ять днів буде тривати практичний блок, зокрема Кирило Ткачов разом із каліграфом-експериментатором із Києва Тарасом Макаром проводитимуть курс сучасної каліграфії по 6 годин на день.

«Лякатися не потрібно – в «Просторі» можна не лише набувати нових знань та умінь, а й вільно займатися своїми справами та пити смачний чай. Наступні три дні – це теоретичний блок (лекції, презентації та майстер-класи. З п’ятниці по неділю програма буде дивувати насиченістю та різноманіттям», – переконують організатори.

Вхід платний.

 «Я хочу розвивати цю тему в Західній Україні. Наш курс – це експерименти та пошуки, незалежно від того, чи має учасник досвід у цій  сфері. В будь-якому разі це буде пізнавально та цікаво», – зазначає  Кирило Ткачов. 

Нагадаємо, на перший фестиваль каліграфів до Луцька приїздили відомі українські дизайнери, які розповідали лучанам про особливості різних шрифтів та про власні здобутки.

Коментарі
09 Вересня 2016, 11:08
ви у себе на Сході розвивайте а не на Західній Україні, це дасть більше користі
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром