Лучанин виготовляє унікальні кораблі

10 Липня 2016, 10:13
1948

Іван Оліферук вже більше 20 років створює моделі кораблів. Інженер за освітою, чоловік обрав захоплення, що потребує спокою, рівноваги та багато вільного часу.

У невеличкому будинку Івана можна знайти моделі величезних кораблів, які колись ходили морями та океанами. Броненосці та парусники чекають на полицях свого зоряного часу, пише Громадське.Волинь.

Чоловік каже, що разом із донькою Марійкою запускав кораблі у плавання. Тільки от моря в Луцьку нема, тому довелося задовольнятися фонтаном у парку імені Лесі Українки. Про своє захоплення Іван Миколайович говорить охоче. Каже, що взятися за роботу надихнули його дитячі мрії:

«Можливо, це ще якось з дитинства… Колись я бачив фільми, там «Людина-амфібія», ще якісь, читав книжки про кораблі, про подорожі. Але оскільки Луцьк – місто не морське, то в мене воно залишилося в уяві з дитинства».

Сьогодні, окрім кораблів, Іван Миколайович виготовляє моделі танків початку ХХ століття. За його словами, на це вплинула ситуація, що склалася в країні. У планах – відкриття виставки власних робіт.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром