Луцький двір: мешканцям будинку на Соборності, 32 заважають припарковані авто

09 Липня 2016, 15:36
5250

Відлуння сміху і дитячого гаміру відчувається ще під час проходження аркою, яка веде до цього двору. Тут завжди людно, незважаючи на пору року чи доби, і це не дивно, адже дворик знаходиться в оточенні трьох дев'ятиповерхівок, відповідно мешканців проживає вдосталь.

Соборності, 32 – цю адресу обрав Район.Луцьк для ознайомлення лучан із дворами нашого міста. Перше, що спало на думку після потрапляння у двір: «Так просторо».

Справді, місця для дитячих забав тут чимало, багато зелених насаджень, квітів і усе охайно та доглянуто. Є декілька ігрових майданчиків, на яких розважалися жваві малюки, а батьки в цей час мали змогу в затінку спостерігати за малечею та спілкуватись між собою.

Дещо дисонує із новим ігровим майданчиком старий: поржавілий, який сором'язливо заховався поміж дерев, щоб не привертати увагу і побути у спокої.

Впадає в очі і величезна кількість автомобілів у дворі. При чому деякі з них припарковані з порушенням правил дорожнього руху:  на тротуарах чи під під'їздами будинків. Про стан доріг навіть нагадувати зайвий раз не хочеться, адже це головна проблема більшості двориків Луцька і, мабуть, не тільки Луцька.



Але перше враження може бути оманливим, тому кореспондент Район.Луцьк відправились, так би мовити, в народ. Що ж думають про власне місце проживання мешканці цього двору?

«Загалом я задоволений нашим двором. Так, тут людно, але попри це люди ведуть себе культурно, не нищать майна, яке тут є. Серед  вад можу відзначити подекуди нерегулярний вивіз сміття, яке влітку пахне не дуже приємно. І хотілось би, щоб відремонтували ці жахливі дороги. Читав, що зараз в місті над цим працюють, сподіваюсь, черга і до нас дійде», –  розповів Ігор, паралельно наглядаючи за маленьким сином, що бавився іграшками.

«Мене дуже турбує те, що багато машин паркують будь-де. Буває, до під'їзду не можна пройти крізь ці лабіринти. Я розумію криза, але стоянка, що за будинком нашим майже пустує, а тут під вікнами цілий автосалон, особливо ввечері», – обурюється стихійною автостоянкою місцева мешканка Ірина.




***

Якщо ви бажаєте, щоб і ваш дві потрапив до нашої рубрики, пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].

Текст та фото: Олександр НОВАК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
10 Липня 2016, 10:30
Таке враження що одні мають автомобіль а мене жаба давить!
10 Липня 2016, 22:33
А ви б ще заглянули за ріг будинку Соборності 32Б, там автомобільна сточнка майже у дворі, загороджена, а в самомому дворі яблуку ніде впасти від автівок.
13 Липня 2016, 09:00
Якщо бути по правді чесним, то заважає стоянка під вікнамм більше а ніж авто, що припарковані поблизу будинків. Та і є більш актуальніші теми в дворах ніж припарковані авто. Наприклад брудні під'їзди, купа недопалків на лавах де ті ж діти і сидять вдихаючи їх, скло що лежить на спорт майданчику де можна порізатись. Читаючи дану статтю просто розумієш, що це джинса.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром