Відомий філософ-футуролог розповів лучанами, коли може бути третій Майдан

09 Липня 2016, 11:42
2585

Відомий український громадський лідер та філософ-футуролог Олексій Толкачов презентував власну книгу «Омріяна Україна».

Зустріч із лучанами відбулася у п’ятницю, 8 липня, в приміщенні юнацької бібліотеки в рамках Всеукраїнського туру.

Також автор представив такі видання, як Нік Вуйчич «Життя без обмежень», Іренеуш Дерек «Я раб чи вільна людина», Олександр Образцов «Жити в Україні».

Олексій Толкачов – один із засновників громадської компанії «Пора», кінопродюсер і автор книги «Омріяна Україна». Можна довго перераховувати його регалії та досягнення. Але головне, що його 18-річний досвід громадської, геополітичної, благодійної та культурної діяльності дозволяє робити дуже цікаві висновки про те, що чекає нас і Україну.

Перед початком виступу автор презентував бібліотеці в знак подяки по одному примірнику кожної з книг. Зі слів Олексія тур спершу мав охопити 20 міст, але практика перших зустрічей показала, що людям близькі погляди «омріяної України» і географію було розширено до 40 міст.

Олексій Толкачов поділився власним життєвим досвідом, де згадував свій період проживання у Брюсселі, та порівнянням суспільних відносин у столиці ЄС та Україні.

Як зазначив Олексій Толкачов, головна проблема сьогодення – нестача любові до людей, адже кожен хоче змін, але чекає, коли вони прийдуть самі. Згідно презентованої концепції реформи повинні бути не лише на законодавчому рівні, а й у зміні світогляду кожного громадянина особисто. Власне тема любові і є рушійною силою презентованої концепції. Бо все має бути наповненим почуттями любові та відповідальності перед собою, та суспільством.

Також Толкачов поділився власними спостереженнями щодо високої ймовірності третього Майдану восени:

«Можливо осінню на нас чекає черговий Майдан і найстрашніше те, що він буде агресивніший. Вже не буде місця танцям та вичікуванню, бо рушійною силою буде не інтелектуальний прошарок суспільства, як в двох попередніх, а озлоблені маси населення. Люди, яким вже не буде чого втрачати», – переконаний громадський діяч.

Поділився автор і власними поглядами на військові дії на сході країни і заявив, що до цього нас готували багато років, постійно розбазарюючи військові табори, склади зі зброєю, також ніяких запобіжних заходів щодо можливої агресії прийнято не було.

Олексій Толкачов порівняв діяльність влади у питанні суверенітету із бомжем-власником житлової площі, який поступово спустошував власне приміщення, а згодом його слабкістю скористались сусіди-рейдери і захопили його житло.

По завершенню зустрічі усі бажаючі мали змогу придбати презентовані книги та особисто поспілкуватись із Олексієм Толкачовим, або задати уточнюючі питання щодо презентації.



 

Олександр Новак

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром