Що думають лучани про Хеловін

29 Жовтня 2018, 23:30
Хеловін 4199 Джерело: https://unsplash.com
Хеловін

Нині Хеловін користується великою популярністю не лише у Великій Британії, але й в Україні, та все ж погляди людей на таке незвичайне свято різняться.

Традиція святкування Хеловіну виникла понад дві тисячі років тому і походить від стародавнього кельтського свята жнив та дня мертвих. Саме тому основними кольорами є чорний, як символ смерті і темряви ночі, та  помаранчевий, як символ збору урожаю в році, що минає.

Зокрема, православна церква проти Хеловіну, мовляв це пропаганда нечистої сили і це не те свято, традиції якого варто переймати.

За словами віккансьої жриці Олени Кузьмич, у маскараді нічого жахливого немає, адже на популярне релігійне свято Різдво теж переодягаються в нечисту силу, та це такого ажіотажу не викликає, мовляв, всі рамки лише в голові. Та й власне Хеловін не стільки привід для вечірок та маскарадів, як день пам’яті померлих, коли варто полистати старі альбоми і згадати родичів, котрих вже немає в цьому світі.

Старше покоління нині відійшло від стандартів, що Хелловін – це зло. Хоча літні люди не вважають дане свято вартим великої уваги, та й особливого спротиву щодо нетипових святкувань не висловлюють.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром