Опалювальний сезон у Луцьку під загрозою зриву

29 Жовтня 2018, 21:55
Опалювальний сезон у Луцьку 1857
Опалювальний сезон у Луцьку

ДКП «Луцьктепло» ризикує втратити можливість забезпечувати теплом майже третину Луцька.

Про це йдеться в сюжеті каналу «Сфера-ТВ»

Директор «Луцьктепла» Валентина Малютіна каже, що з стосунки з ТзОВ «Тепелен», якому Луцьктепло нібито боргує 23 мільйони, дійшли до критичного стану.

Фірма вимагає підписати мирову угоду та сплатити кошти.

Та окрім того є ще одна проблема. Понад три мільйони гривень – ціна питання, чи будуть лучани зимувати у теплі?! Бо саме стільки Луцьктепло боргує за оренду котельні на Карбишева її нинішнім власникам – товариству «Тепло-Енерго-Центр». Останні попередили,  що в разі несплати просто припинять надавати котельню в оренду.

Аби розібратись в ситуації - покликали першого заступника міського голови Григорія Недопада. А посадовець вирішив почати з минулого року, мовляв тоді були прибутки на підприємстві завдяки міській раді.

Натомість, депутат-член комісії Андрій Покровський каже, що питання можна було вирішити вже давно.

Та попри всі балачки, найкритичнішою зараз є ситуація довкола котельні. Якщо не сплатити потрібних 3 мільйони з лишком то її просто заберуть з користування комунальників, а люди залишаться без тепла. Член профільної комісії Тарас Шляхтич пропонує вирішити питання наступним чином.

Зрештою, депутати виступили проти затвердження мирової угоди між Тепеленом та Луцьктеплом.  Тож про питання боргу за оренду котельні як і про зобов’язання у 23 мільйони -  додатково говоритимуть на сесії.  До слова, окрім мільйонних проблем з ТзОВ Тепелен, на підприємстві Луцьктепло невпинно ростуть борги із заробітніої плати. На сьогодні ця сума вже сягнула понад півтора мільйони гривень.  

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром