Біля Замку Любарта відновили закинуте футбольне поле

16 Травня 2015, 12:00
2017

У Луцьку на території парку, прилеглого до тилу замка Любарта, 16 травня працівники «Приватбанку» провели екологічний суботник. Ділянку для роботи банкірам порадила Луцька міська рада.

З усмішками і жартами чоловіки, жінки і навіть їхні діти працюють на площі, що повинна стати футбольним майданчиком. Робота полягає в прибиранні території, розчищенні її від сухого гілля, розмітці поля і фарбуванні воріт.

Галина Овчиннікова каже, що хотіла б, аби ця місцина не припиняла розвитку:

«Тут чудове повітря, дух історії зовсім поряд. Як на мене, вийти в з дітками на пікнік чи з друзями з інших міст – гарний варіант. Коли компанія рухлива, ніщо не заважає зіграти футбол чи бадмінтон».

Жінку непокоїть проблема сміття – серед пляшок з-під алкоголю знайшли й шприци, тож спільнота «Приватбанку» уявляє поруч кілька сміттєвих контейнерів, біотуалетів, лавочок, можливо, альтанок.

Вадим Ляшко працює в «Приватбанку» 17-й рік і це його 17-та екологічна акція.

«Я поборник культурного і привабливого міста, яке люблять, перш за все, його мешканці. Ця територія. Що ми сьогодні з нею працюємо, може стати майданчиком не лише в футбольному сенсі. Всілякі змагання, флеш-моби та навіть аматорські концерти під відкритим небом. Головне – щоб люди це цінували і мали відповідальність та прибирали».

Брати участь в еко-акціях з дітьми стало своєрідною традицією працівників «Приватбанку».

Дев*ятирінчий Северин мріє стати видатним легкоатлетом і каже, поки фарбує ворота: «Приємно відпочивати там, де немає сміття». Його п*ятирічна ассистентка Віка займається фарбуванням вперше, але дуже пильно виконує таткові поради. Дівчинка мріє стати вчителькою, яка розповідатиме діткам цікаві та повчальні історії, а також навчатиме їх ставати героями цих історій.

Її ровесниця Саша рухливо вивчає білі розмітки на стадіоні. Вона впевнена, що коли виросте, стане лікарем і у неї все буде вдаватися. Бо вона любить робити зарядку, добрі справи, а також береже природу.

Братики Андрій та Рома теж небайдужі до спорту. Коли молодший Ромчик зауважив, що колись стане міліціонером, щоб берегти порядок в рідноум місці, Андрій бадьоро його підтримав – майбутній футболіст підготує брата як належне.

Петро Семенюк стверджує, що радо бере участь в заході щовесни: «Це наш внесок у добробут міста, я радий, що мої коллеги це прекрасно розуміють, і проблем на зразок ігнорування дійства чи небажання долучатися – у нас немає». 

Ярослава Блискавиця

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром