Борги «Луцькводоканалу» мають віддати з бюджету міста, — опитування

27 Жовтня 2018, 21:14
1797

Як вирішувати ситуацію із боргами «Луцькводоканалу» перед «Волиньобленерго» йшла мова в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний Погляд.LIVE». Глядачів запитали, чи повинен міський бюджет погашати заборогованність. Із 256 тих, хто телефонував до студії, 177 відповіли, що так. 79 — ні. Це ж питання обговорювали і з учасниками ефіру.

Комерційний директор ПрАТ «Волиньобленерго» Дмитро Іванов пояснив, що заборгованість виникла протягом останніх 7 місяців. Директор водоканалу Іван Корчук пояснює борги різницею у тарифах, — пише Конкурент.

Колишній заступник міського голови Тарас Яковлев зазначав, що і у минулі роки були різні ситуації. Розрахунки змінювалися в залежності від того, як виконувала свої зобов'язання в тому числі держава.

Він додав, що завданням влади є робота з боржниками, адже це суттєва проблема. А якщо є проблема з погашенням поточних платежів, то є необхідність приведення до відповідності видатків підприємства.

«Це не популярне рішення віддати 7-10 мільйонів з бюджету міста на підприємство. Це важко робити і я розумію чому. Адже за ці кошти можна було би зробити чимало хороших об'єктів. Але якщо є така проблема, то треба збирати депутатів, радитися з громадою і приймати рішення. Переконаний, що окрім цих боргів, треба виділяти частину коштів на заходи, пов'язані з енергозбереженням, аби зменшити споживання електричної енергії», — зазначив Тарас Яковлев.

Натомість директор «Луцькводоканалу» не вважає, що міський бюджет повинен брати на себе борги, які виникли у зв'язку з різницею в тарифах.

«Тарифи нам затверджує Національна комісія з регуляторної політики, яка затверджувала тариф на водопостачання та водовідведення ще у грудні минулого року. У той же день затверджують тариф на електроенергію вже значно більший, який вказаний у тарифі. І так є існуюча різниця у тарифі. Виникає питання: чи повинна міська рада гасити борги. Я вважаю, що не повинна, бо по закону орган, який затверджує тариф, повинен погашати різницю в тарифі», — зазначив директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук.

Читайте також: Конфлікт «Луцькводоканалу» і «Волиньобленерго» можна вирішити шляхом переговорів, — Яковлев

Коментарі
28 Жовтня 2018, 11:49
якщо не платять за воду то вода мешканцям не потрібна її треба відключати. хай миються в Стиру.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром