Луцький зоопарк: врятованих ведмедів поселили у вольєри

07 Липня 2016, 16:54
2821

Ведмеді, врятовані з пересувного звіринця Худодяна, переселилися у вольєр Луцького зоопарку

Про це повідомляють на сторінці луцького звіринця у Facebook. 

Багато лучан пам’ятає історію порятунку тварин із пересувного звіринця Давида Худодяна, який кинули напризволяще на Рівненщині. Спочатку на перетримку до влаштування їхньої долі до обласного центру Волині забрали пару ведмедів. 

Клишоногих не мали наміру залишати їх у Луцькому зоопарку. Але так склалося, що тварини більше нікому не були потрібні.

Тому хоч зоопарк і не мав можливості переселити тварин із кліток на колесах, співробітники забезпечували їм спокій та якісне харчування. 

Надзвичайним днем для цих тварин стало 5 липня – їх переселили у вольєр. Це стало можливим, оскільки ведмедиця Аміна, що жила у Луцьку в межах дії договору перетримки, повернулася до Одеси, тож звільнилася її «квартира».

Аби допомогти працівникам звіринцю прибули фахівці Київського зоопарку. Інна Васильковська (головний ветеринарний лікар) та Вікторія Коваль приспали ведмедів, тоді луцькі фахівці перемістили знерухомлених хижаків до нового помешкання.

Історія виселення тварин вражає. Адже вони перебували у таких малесеньких клітках, що без розрізання залізних прутів дістати їх було неможливо. 

Поки тварини спали, ветлікарі оглянули їх і дійшли шокуючи висновків. Фахівці зі столиці (з допомогою спецметодик) визначили, що клишоногим 10 і 8 років. І через умови харчування та проживання на стадії формування організму вони не те що не виросли, а ще й мають фізичні вади (деформації). 

На щастя, зараз знедолені звірі мають просторе житло.

1

1

1

3

1

1

2

1

1

1

2

2

1

1

1

1

 

Коментарі
09 Липня 2016, 13:32
Молодці дівчата!!!!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром