Ремонти, освітлення та нова стела Героям: на що лучани просять гроші з міського бюджету

27 Жовтня 2018, 10:35
Гроші на проекти 3111
Гроші на проекти

У Луцьку визначили проекти, що змагатимуться за фінансування з міського бюджету.

Про це стало відомо на засіданні робочої групи з питань бюджетування за участі громадськості у п'ятницю, 26 жовтня.

Комісія розглянула більше 50 проектів. Майже кожен отримав позитивний висновок та пройшов до етапу голосування. Тільки декілька громадських ініціатив не знайшли відгуку у членів комісії. Це передусім проекти, в яких не точно порахували бюджет, чи ті, що не стосуються об'єктів чи проблем Луцької міської ради.

Максимальна сума проектної заявки становила 250 тисяч гривень. Проблеми, які хочуть вирішити лучани, стосуються найрізноманітніших галузей. Це і комунальні проблеми, і екологічні, і освітні, соціальні, культурні. 

Кожну ініціативу розглянули та обговорили. Стосовно деяких виникли дискусії. Як от питання про заміну тимчасової стели Героям Небесної Сотні та АТО на постійну художньо цінну пам'ятну конструкцію. Таку ідею лучанина Михайла Шелепа члени комісії не підтримали, адже для ліквідації наявної стели потрібне громадське обговорення.

Радилися також і стосовно виділенні коштів на ремонт приміщення кіностудії «Волинь» та закупівлю комп'ютера для роботи студії. Врешті, ініціативу допустять до голосування за умови, якщо автор внесе зміни до бюджету проекту і не передбачатиме коштів на придбання комп'ютера. 

Не підтримали також проект із облаштування пішохідної доріжки між вулицями Карпенка-Карого та Георгія Гонгадзе, адже для того, аби реалізувати його, потрібна згода «Укрзалізниці».  

Голосувати лучани зможуть за кілька десятків проектів. Їх перелік та опис можна знайти за посиланням.

Це проекти, що стосуються історичного Луцька, сучасного розвитку міста з облаштуванням цікавих тематичих скверів. Є проекти, що стосуються видання книжок. Серед них, зокрема, книга оповідань про старий Луцьк одного зчиновників Луцької міської ради. У Старому місті на стіні майбутнього музею жертв тоталітарних режимів хочуть створити «Стіну свободи». 

Багато лучан зосереджують увагу на поточних комунальних проблемах: просять відремонтувати доріжки, зробити освітлення, привести до ладу прибудинкову територію чи виділити кошти на ремонт школи.

Голосування за проекти офіційно розпочнеться вже 1 листопада. Лучани самі виберуть, які зміни хочуть побачити в своєму місті вже наступного року. Триматиме голосування до 10 листопада, і вже наступного дня організатори оголосять переможців.

Читайте також: Міська рада не підтримала боротьбу з амброзією у Луцьку.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром