Міська рада не підтримала боротьбу з амброзією у Луцьку

27 Жовтня 2018, 08:32
Боротьба з амброзією 1937
Боротьба з амброзією

Громадську ініціативу про боротьбу з амброзією у Центральному парку Луцька не допустили до голосування.

Про це стало відомо на засіданні комісії з бюджетуання за участі громадян у п'ятницю, 26 жовтня. Члени комісії розглядали проектні пропозиції лучан і вирішували, які з них пройдуть до наступного етапу конкурсу проектів, і отримають шанс бути профінансованими міською радою. 

Одним з проектів, що їх лучани подали на конкурс, була пропозиція боротьби із розповсюдженням амброзії у Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки. Проект під назвою «Знищико амброзію разом!» від лучанки Олени Кобець не пройшов до наступного етапу. На боротьбу зі шкідливою рослиною просили 120 тисяч гривень. Територія розповсюдження рослини у парку становить 8 гектарів, переконані автори проекту.

Ініціатива лучан отримала негативний висновок відділу екології Луцької міської ради. За словами представників відділу, до проблеми підходити потрібно комплексно і братися за боротьбу з амброзією одразу в усьому місті. Такі програми існують у багатьох містах України.

Неправильними екологи визначили також і розрахунки авторів проекту. Річ у тім, що кількість необхідного для боротьби з амброзією препарату зростає залежно від висоти рослини.

Члени комісії не допустили проект до громадського обговорення та голосування. Натомість пропонують відділу екології внести зміни у програму благоустрою міста, до 1 січня розробити програму боротьби зі шкідливими рослинами та включити її до бюджету. 

Читайте також: Луцькі підприємства заборгували працівникам понад 6 мільйонів.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром